🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Casa das Margens

Főoldal Termelőink Casa das Margens

A "Casa das Margens Sociedade Agrícola, Lda." bejegyzett márkanévvel rendelkező bortermelő projekt az alapítók régi álma volt.

A családnak régi kötődése van a Vinho Verde régióhoz, korábban nagy mennyiségben történő értékesítéshez készítettek borokat, 2015-ben viszont  Leandro Amorim és családja úgy döntött, hogy a jövő elérkezett, és a saját név alatt készített bor, amelyről oly gyakran álmodoztak, végre megvalósulhat. Így született meg a PATACÃO!

A "PATACÃO" bor Avesso szőlőfajtából készült fehérbor, kizárólag a birtokon termelt szőlőből származik. A régi szőlők mellett új dűlőket is telepítettek a Baião alrégió legjobb szőlőfajtájával az Avessoval, amely egyedülálló a "terroir"-ban.

A szőlőt a tökéletes érettség elérésekor szüretelik, augusztus végétől figyelik az érési folyamatokat, és s szüretet általában szeptember második felében fejezik be. A teljes betakarítás manuálisan történik, barátok és szomszédok segítségével, mindig a felelős technikai vezető felügyelete mellett, ami lehetővé teszi a gondos válogatást.

 

A szőlő szállítása a dűlőből a pincészetbe kis, 25 kg-os ládákban történik. A borkészítési folyamatnak a lehető leggyorsabbnak kell lennie, anélkül, hogy a bogyók préselés előtt összetörnének. A préselés után a bor 11°C-on hősokkon megy keresztül, hogy minden szennyeződést gyorsan dekantáljon. A teljes borkészítési folyamatot felügyelik, az erjedést 13°C-on szabályozott hőmérsékleten tartják, hogy garantálják a borok magas minőségét.

A következő hónapokban a bor rozsdamentes acél tartályokban érlelődik, finom seprővel, és havonta figyelik a mikrobiológiai fejlődését. Ebben a szakaszban a borász kiválasztja a legjobb tételt a "PATACÃO" palackozásához. Az Avesso szőlőfajtából készült bor gyümölcsös eleganciájával és frissességével tűnik ki. Jelenleg a gyártási kapacitás körülbelül 10 000 palack. A borkészítéstől a palackozásig minden folyamat a pincészetben zajlik.

A pincészet a legjobbat kapja, amit a dűlő kínál, "a bor a dűlőben készül". A Casa das Margens minimális beavatkozása a borkészítésbe nemcsak a környezetbarátabb gyakorlatok érdekében történik, hanem a gondos kezelés a szőlőben rejlő lehetőségek maximális kihasználását szolgálja.

További termékek ettől a termelőtől: Casa das Margens