🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Hírek

SOL DELI / Hírek

Az olívaolaj dilemma - mit használjak főzéshez?

October 7, 2023 By Sol Deli

Ez a cikk azért született meg mert igen sokszor felmerülő és gyakran visszatérő kérdés vásárlóink részéről: Milyen olívaolajat használjak főzéshez? Lehet főzni extra szűz olívaolajjal? Jó sütéshez is?
Mi a helyzet az úgynevezett füstponttal? Mikor érdemes más olajat választani?

Reméljük, hogy a cikkben választ adunk minden felmerülő kérdésre, valamnt adunk néhány tippet, amit érdemes szem előtt kell tartanod, ha extra szűz olívaolajjal főzöl.

Érdekel? Tarts velünk!

Tovább
SOL DELI / Hírek

Mi lesz veled, folyékony arany?

September 22, 2023 By Sol Deli
A tavalyi év folyamán lépten-nyomon belefutottunk az olívaolaj drágulását előrevetítő cikkekbe (ezek a jóslatok többé-kevésbé be is jöttek), ez az idei évben is folytatódott, szinte minden héten napvilágot lát egy hír arról, hogy a 2022-es brutálisan rossz szüret után milyen pokolian rossz termés várható 2023-ban, ami óhatatlan áremelkedést hoz magával és az olívaolaj nevéhez méltóan aranyárban lesz kapható.
Mi a drámai hangvétel oka? Valóban veszélyben kedvenc élelmiszerünk?

Tovább
SOL DELI / Hírek

Vinho Verde - bor és borvidék

March 23, 2023 By Sol Deli
Vinho Verde Portugália északnyugati részén található borvidék. Ez az egyik legnagyobb és legrégebbi borvidék az országban, amely pincészeteiben különleges, könnyű, frissítő és enyhén buborékos borokat lészítenek, amelyek jól behűtve tökéletesek egy forró nyári napon fogyasztva.

Tovább