🦊 FOXPOST szállítás országosan, csak 890 Forint!

Kosár

Receptek

SOL DELI / Receptek

Bacalhau à Brás – Cristiano Ronaldo (és Portugália) kedvence

July 21, 2023 By Sol Deli

Ha csak egy alapanyagot  kellene kiemelni az egyébként igen változatos és fantasztikusan ízletes portugál konyhából, valószínűleg minden portugál gondolkodás nélkül rávágná: bacalhau, azaz a tőkehal.

Annyira népszerű, hogy állítólag 1000-féle portugál recept létezik amely tőkehalat tartalmaz, de ahogy a helyiek mondják: legalább 365-féleképpen tudják elkészíteni, azaz az év minden napjára jut egy recept, ami tőkehallal készül. Minden régióban más és más receptek honosodtak meg, melyekre a helyiek méltán büszkék.

Tovább
SOL DELI / Receptek

Házi fűszeres olajbogyók - könnyű és ízletes csemege

June 26, 2023 By Sol Deli

Az olajbogyó önmagában is finom falat, ugyanakkor sokoldalúan felhasználható összetevő is, amely különböző ételek és italok kiváló kiegészítője. Gazdag történelmével és magával ragadó ízvilágával az olajbogyó világszerte a kulináris hagyományok megbecsült részévé vált.

Ezek az apró gyümölcsök a hétköznapi összejövetelektől az elegáns estélyekig minden alkalomhoz hozzátesznek egy csipetnyi kifinomultságot. Emellett a házilag fűszerezett olajbogyók készítésének művészetét felfedezve személyre szabhatod az ízeket, és a saját konyhájában lehet részed egy kulináris kalandban.

Ha legközelebb egy laktató és ízletes rágcsálnivalóra vágysz, szerezz be kézműves olajbogyót, és fedezd fel a benne rejlő végtelen lehetőségeket.

Tovább