🦊 A FOXPOST szállítás 15,000 forint értékű rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Receptek

Főoldal Receptek
SOL DELI / Receptek

Ropogós sült szardíniák - 15 perces tapas recept

March 26, 2025 By Sol Deli

A szardínia a mediterrán konyha kedvelt alapanyaga, ezeket az apró halakat gyakran készítik utcai arusok hirtelen kisütve a nyüzsgő piacokon, vagy a kikötők környékén, de megtaláljuk ízletes tapasként hangulatos tengerparti éttermekben is.

Gazdag ízük és ropogós textúrájuk ellenállhatatlan csemegévé teszi őket, ráadásul elkészítésük is gyors és egyszerű.

De mi van akkor, ha a friss szardínia nem áll rendelkezésre ott, ahol élünk?

Tovább
SOL DELI / Receptek

Sült parmezános falatok

January 23, 2025 By Sol Deli
Ezek a sós falatkák szó szerint percek alatt elkészíthetők, és kiválóan alkalmasak ízletes vendégváróként, nassolni, szendvicsekbe vagy akár házi levesbetétként.

Tovább
SOL DELI / Receptek

Az eredeti pasta all'amatriciana receptje

November 27, 2024 By Sol Deli
A Pasta all'Amatriciana a latiumi konyha (Lazio régió) jellegzetes, világszerte kedvelt étele, primo-ja, azaz első fogása, amely Amatrice településről származik, ahonnan az „Amatriciana” nevet kapta.

Az ételhez használt tészta eredetileg bucatini, néha spagetti, amelyet a paradicsomból, guanciale-ből (sós, érlelt tokaszalonna) és pecorino sajtból készült klasszikus Amatriciana-mártással tálalnak.

Ez az egyedülálló finomság az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, az amatriciai pásztorok fő eledele volt; eredetileg paradicsom nélkül, Gricia néven. Csak később került a receptbe az Amerikából importált paradicsom, így született meg a ma ismert klasszikus amatriciana szósz. Az olasz gasztronómia szimbóluma a carbonara és a cacio e pepe mellett; 2020 óta pedig az Európai Unió hagyományos specialitásként ismeri el ezt a mártást.

Tovább