🦊 A FOXPOST szállítás 15,000 forint értékű rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Receptek

Főoldal Receptek
SOL DELI / Receptek

Az eredeti pasta all'amatriciana receptje

November 27, 2024 By Sol Deli
A Pasta all'Amatriciana a latiumi konyha (Lazio régió) jellegzetes, világszerte kedvelt étele, primo-ja, azaz első fogása, amely Amatrice településről származik, ahonnan az „Amatriciana” nevet kapta.

Az ételhez használt tészta eredetileg bucatini, néha spagetti, amelyet a paradicsomból, guanciale-ből (sós, érlelt tokaszalonna) és pecorino sajtból készült klasszikus Amatriciana-mártással tálalnak.

Ez az egyedülálló finomság az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, az amatriciai pásztorok fő eledele volt; eredetileg paradicsom nélkül, Gricia néven. Csak később került a receptbe az Amerikából importált paradicsom, így született meg a ma ismert klasszikus amatriciana szósz. Az olasz gasztronómia szimbóluma a carbonara és a cacio e pepe mellett; 2020 óta pedig az Európai Unió hagyományos specialitásként ismeri el ezt a mártást.

Tovább
SOL DELI / Receptek

Filetto alle noci, sertésszűz diómártással

August 29, 2024 By Sol Deli

Ha olyan receptet keresel, amellyel lenyűgözheted a vendégeid, akkor ki kell próbálnod ezt a különleges ízvilágú, Liguria tartományból származó főételt, a sertésszüzet diómártásban.

Ezt a nem mindennapi fogást egyszerűen és röpke 20 perc alatt elkészítheted.

A sertésszűz nagyon sovány, puha és zamatos,, amely tökéletesen illik a diómártás egyedülálló ízéhez.

A legjobb az egészben, hogy nem kell bajlódnod a diómártás elkészítésével, az autentikus liguriai salsa di noci-t, melyet a Modesti manufaktúra készít, megvásárolhatod üzletünkben!

Tovább
SOL DELI / Receptek

Fileja alla Tropeana tészta recept

August 6, 2024 By Sol Deli
Calabriában és Dél-Olaszország nagy részén a zöldségalapú tésztaételek különösen népszerűek nyáron, amikor a hőség miatt a nehezebb húsos szószok kevésbé vonzóak.

A calabriaiak jellemzően "első fogásként" vagy primo-ként fogyasztják a fileja Tropeana-t, de kiváló ebéd vagy könnyű hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.

Tovább