🦊 A FOXPOST szállítás 15,000 forint értékű rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Cannoli - az ikonikus szicíliai desszert

Főoldal Receptek Cannoli - az ikonikus szicíliai desszert

Cannoli - az ikonikus szicíliai desszert

April 16, 2025 By Sol Deli

A cannoli különböző méretű lehet - a finom mini változatoktól a kényeztető óriásig - és néha apróra vágott pisztáciával, csokoládédarabokkal vagy kandírozott gyümölccsel díszítik, ami még ízletesebbé és gazdagabbá teszi a süteményt.

Közvetlenül a tálalás előtt sok cukrász finoman porcukorral szórja meg őket, ami minden falatnak extra édességet kölcsönöz. Akár egy kis falatot, akár egy nagyobb adagot fogyaszunk, ezek a szicíliai finomságok édesek a testnek és a léleknek egyaránt.

Szeretnénk megosztani veled a cannolo töltelék egyszerű, klasszikus receptjét, amelyet bármikor könnyen elkészíthetsz otthon.

Klasszikus cannoli ricotta töltelék (autentikus és egyszerű)

Kb. 6 db nagyméretű cannoli csőhöz

Hozzávalók:

  • 500 g friss ricotta (lehetőleg juhtejből, de tehéntejből készült ricottával is működik)

  • 150-180 g porcukor (ízlés szerint)
  • 50 g apró étcsoki pasztilla, vagy apróra vágott étcsokoládé darabok
  • 1 kezeletlen narancs vagy citrom héja reszelve (opcionális)
  • Pár csepp vanília aroma
  • Tört pisztácia, csokoládéreszelék vagy kandírozott gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:

1. Csöpögtessük le a ricottát

Nagyon fontos: ha a ricotta vizes, tegyük egy tál fölé egy finom szűrőbe vagy kendőbe, és hagyjuk a hűtőszekrényben néhány órán keresztül vagy egy éjszakán át lecsöpögni. Ez segít a sűrű, krémes állag elérésében.

2. Keverjük össze

Egy tálban keverjük simára és krémesre a ricottát a porcukorral. Használhatunk spatulát, habverőt vagy elektromos mixert. Adjuk hozzá a narancshéjat, a vaníliát vagy csokoládéforgácsot (ha használunk).

3. Hűtsük le

Hagyjuk a tölteléket legalább egy órán át hűlni a hűtőben a legjobb íz és állag elérése érdekében.

4. Töltsük meg a cannolit

A krémet óvatosan töltsük habzsákba (ha nincs habzsákunk, töltsük egy nejlonzacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) de próbálkozhatunk kiskanállal is.

A héjakat közvetlenül tálalás előtt töltsük meg. hogy ropogósak maradjanak. Ha díszíteni szeretnénk, mártogassuk a végeket apróra vágott pisztáciába vagy csokoládéforgácsba, vagy díszítsük a végeket kandírozott gyümölcsökkel.

5. Utolsó simítás

Hintsük meg enyhén porcukorral.
Azonnal tálaljuk.

Buon appetito!