🦊 A FOXPOST szállítás 15,000 forint értékű rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Receptek

Főoldal Receptek pasta
SOL DELI / Receptek

Az eredeti pasta all'amatriciana receptje

November 27, 2024 By Sol Deli
A Pasta all'Amatriciana a latiumi konyha (Lazio régió) jellegzetes, világszerte kedvelt étele, primo-ja, azaz első fogása, amely Amatrice településről származik, ahonnan az „Amatriciana” nevet kapta.

Az ételhez használt tészta eredetileg bucatini, néha spagetti, amelyet a paradicsomból, guanciale-ből (sós, érlelt tokaszalonna) és pecorino sajtból készült klasszikus Amatriciana-mártással tálalnak.

Ez az egyedülálló finomság az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, az amatriciai pásztorok fő eledele volt; eredetileg paradicsom nélkül, Gricia néven. Csak később került a receptbe az Amerikából importált paradicsom, így született meg a ma ismert klasszikus amatriciana szósz. Az olasz gasztronómia szimbóluma a carbonara és a cacio e pepe mellett; 2020 óta pedig az Európai Unió hagyományos specialitásként ismeri el ezt a mártást.

Tovább
SOL DELI / Receptek

Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino azaz tagliatelle fokhagymával, olívaolajjal és chilivel

July 17, 2024 By Sol Deli
Ha gyors tésztaételekről beszélünk, mi jut eszedbe először? Cacio e pepe, tonhalas tészta, vagy az időtlen farfalle lazaccal...

De van egy még gyorsabb étel, amit akkor készíthetünk, ha a konyhában nincs más, csak néhány alapvető összetevő: ez a pasta aglio olio e peperoncino, azaz tészta fokhagymával, olívaolajjal és chilivel.

Tökéletes vacsora- vagy ebédmentő, mindössze négy hozzávalóból áll: tészta, olaj, fokhagyma és chilipaprika!

A tökéletes siker titka? Olvass tovább!

Tovább