🦊 A FOXPOST szállítás országosan csak 890 forint, 15,000 forint rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino azaz tagliatelle fokhagymával, olívaolajjal és chilivel

Főoldal Receptek Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino azaz tagliatelle fokhagymával, olívaolajjal és chilivel
pasta/ peperoncino

Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino azaz tagliatelle fokhagymával, olívaolajjal és chilivel

July 17, 2024 By Sol Deli

Egy nagyszerű étel sikere, mint mindig, elsősorban az összetevők kiválasztásán, különösen az extra szűz olívaolajon múlik. Ezután következik a helyes főzési technika, amely a fokhagyma és a chilipaprika párolását jelenti, nagyon óvatosan, hogy ne égessük meg őket.

Van, aki a szárított chilit részesíti előnyben, van, aki a csípősség csökkentése érdekében eltávolítja a magokat, van, aki egész fokhagymagerezdekkel dolgozik, hogy könnyebben kivehető legyen, illwtvw van, aki még át is töri a fokhagymát, hogy még intenzívebb legyen.

Te hogyan készítenéd el?

Amíg a kedvenc változatodon gondolkodsz, meghívunk, hogy próbáld ki a mi kedvenc receptünket!

Ebben a receptben a Pastificio Fiorillo tésztamanufaktúra chilis tagliatelle tésztáját használjuk, amely még pikánsabb ízt ad ennek az egyébként is nagyszerű ételnek.

4 adag

Hozzávalók

- 350 g Tagliatelle csilipaprikával (a Pastificio Fiorillo-tól)
- 2-3 egész friss peperoncini (kis piros csilipaprika), vagy szárított, esetleg őrölt piros csilipaprika.
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
- Fél marék apróra vágott petrezselyemzöld
- Só

Elkészítés

1. lépés

Forraljunk fel egy fazékban sós vizet.
Távolítsuk el a peperoncini paprika szárát, hosszában felezzük el őket, és vágjuk 0,5 cm-es darabokra.

Egy nagy, mély serpenyőben, közepesen magas hőfokon addig pároljuk az olajat, a fokhagymát és a chilipaprikát, amíg a fokhagyma áttetszővé és aranyszínűvé válik, ez kb. 2-3 perc.
Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

Adjuk hozzá a petrezselymet a serpenyőhöz, és kapcsoljuk le a hőt.

2. lépés

Közben főzzük meg a tésztát (a csomagoláson szereplő főzési időt figyelembe véve), amíg al dente nem lesz - harapásra kemény, de még nem főtt át teljesen.
Szűrjük le a tésztát, és tegyünk félre 1 csésze főzővizet.

3. lépés

Miután az olajos keverék pár percig hűlt, adjunk hozzá ½ csésze a félretett tészta főzővizéből, és forraljuk fel nagy lángon, körülbelül a felére csökkentve.

Tegyük a tésztát a serpenyőbe, és erőteljesen keverjük meg, amíg a tészta elkészül. Szükség szerint fokozatosan adagoljuk a maradék tésztavizet, hogy sűrű mártást kapjunk.

Ízesítsük parmezánnal, és azonnal, forrón tálaljuk.

Buon appetito!