Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino azaz tagliatelle fokhagymával, olívaolajjal és chilivel
Egy nagyszerű étel sikere, mint mindig, elsősorban az összetevők kiválasztásán, különösen az extra szűz olívaolajon múlik. Ezután következik a helyes főzési technika, amely a fokhagyma és a chilipaprika párolását jelenti, nagyon óvatosan, hogy ne égessük meg őket.
Van, aki a szárított chilit részesíti előnyben, van, aki a csípősség csökkentése érdekében eltávolítja a magokat, van, aki egész fokhagymagerezdekkel dolgozik, hogy könnyebben kivehető legyen, illwtvw van, aki még át is töri a fokhagymát, hogy még intenzívebb legyen.
Te hogyan készítenéd el?
Amíg a kedvenc változatodon gondolkodsz, meghívunk, hogy próbáld ki a mi kedvenc receptünket!
Ebben a receptben a Pastificio Fiorillo tésztamanufaktúra chilis tagliatelle tésztáját használjuk, amely még pikánsabb ízt ad ennek az egyébként is nagyszerű ételnek.
4 adag
Hozzávalók
- 350 g Tagliatelle csilipaprikával (a Pastificio Fiorillo-tól)
- 2-3 egész friss peperoncini (kis piros csilipaprika), vagy szárított, esetleg őrölt piros csilipaprika.
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
- Fél marék apróra vágott petrezselyemzöld
- Só
Elkészítés
1. lépés
Forraljunk fel egy fazékban sós vizet.
Távolítsuk el a peperoncini paprika szárát, hosszában felezzük el őket, és vágjuk 0,5 cm-es darabokra.
Egy nagy, mély serpenyőben, közepesen magas hőfokon addig pároljuk az olajat, a fokhagymát és a chilipaprikát, amíg a fokhagyma áttetszővé és aranyszínűvé válik, ez kb. 2-3 perc.
Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a fokhagymát, mert keserűvé válhat!
Adjuk hozzá a petrezselymet a serpenyőhöz, és kapcsoljuk le a hőt.
2. lépés
Közben főzzük meg a tésztát (a csomagoláson szereplő főzési időt figyelembe véve), amíg al dente nem lesz - harapásra kemény, de még nem főtt át teljesen.
Szűrjük le a tésztát, és tegyünk félre 1 csésze főzővizet.
3. lépés
Miután az olajos keverék pár percig hűlt, adjunk hozzá ½ csésze a félretett tészta főzővizéből, és forraljuk fel nagy lángon, körülbelül a felére csökkentve.
Tegyük a tésztát a serpenyőbe, és erőteljesen keverjük meg, amíg a tészta elkészül. Szükség szerint fokozatosan adagoljuk a maradék tésztavizet, hogy sűrű mártást kapjunk.
Ízesítsük parmezánnal, és azonnal, forrón tálaljuk.
Buon appetito!