Sült parmezános falatok
4 személyre (kb. 20 darab lesz belőle)
Hozzávalók:
- 100 g Parmigiano Reggiano
- 25 g búzaliszt
- őrölt fehér vagy fekete bors
Elkészítés:
Reszeljük finomra a parmezánt, majd öntsük hozzá a lisztet és keverjük össze alaposan. Fűszerezzük egy kis fehér borssal vagy frissen őrölt fekete borssal.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk púpozott evőkanálnyi adagokat a Parmigiano Reggiano keverékből egy sütőpapírral bélelt tepsibe (hagyjunk helyet közöttük!), majd kissé lapítsuk le őket.
Süssük néhány percig, amíg a sajt megolvad és barnulni kezd. Még melegen szedjük ki a tepsiből egy spatula segítségével.
Ismételjük a fenti folyamatot, amíg az összes keveréket el nem használtuk.
Hűtsük ki a falatokat, majd tálalásig tároljuk légmentesen záródó edényben.
Buon appetito!