Gorreana Tea
Az Azori-szigeteken, São Miguel szigetén található Gorreana teaültetvény Európa legrégebbi működő teakészítő vállalkozása.
Az 1883-ban Ermelinda Pacheco Gago da Câmara által alapított gyár ma is családi vállalkozás. A régió párás, esős éghajlata, enyhe hőmérséklete és savas vulkanikus talaja tökéletes feltételeket teremt a kiváló minőségű zöld és fekete tea előállításához.
A tea az Azori-szigeteken
A teanövény a feltételezések szerint a 18. század vége óta jelen van az Azori-szigeteken, a teatermesztés azonban csak a 19. században, a narancstermesztés hanyatlásakor kezdett fellendülni.
Az első teamagokat az 1800-as évek elején hozták Brazíliából, és 1848-ra már São Miguel szigetének több birtokán termesztettek teát.
1883-ban Ermelinda Pacheco Gago da Câmara, a Gorreana birtok tulajdonosa elkészítette az első kilogramm teáját.
A birtok gazdag agyagos, savanyú talaja, a sok csapadék és a párás éghajlat ideális környezetet biztosított a prémium minőségű tea előállításához. Ma a Gorreana Tea Factory évente körülbelül 40 tonna teát szüretel a 37 hektáros ültetvényéről.
A Gorreana kizárólag prémium minőségű teákat készít. Az ipari szennyezéstől távol, a birtok kiterjedt, buja hegyvidékén termesztett Gorreana tea teljesen mentes a vegyi anyagoktól, színezékektől és tartósítószerektől.
A teát április és október között szüretelik, a termesztés 100%-ban organikus, mivel a sziget éghajlata megakadályozza a Camellia sinensisre veszélyes kártevők túlélését. Ezért nincs szükség gyomirtó, gombaölő vagy növényvédő szerekre.
A Gorreana tea feldolgozásához használt elsődleges gépek brit eredetűek, a 19. századból és a 20. század elejéről származnak.
A Gorreana teái ortodox módszerrel készülnek, amely a piacon igen keresett a jellegzetes íz és az antioxidánsok jobb megőrzése miatt.
A teát a Camellia sinensis, a Theaceae családba tartozó kis fa szárított leveleiből készítik. A betakarítás során a növény hajtásait akkor szedik le, amikor már három levelük van, amelyeket aztán különböző módszerekkel fekete, zöld vagy oolong teává dolgoznak fel.
A fekete tea előállításához a leveleket megfonnyasztják, összetekerik és részben összeroppantják. Ezután levegőnek teszik ki őket, és természetes oxidációs folyamaton mennek keresztül, mielőtt megszárítják őket.
A zöld tea esetében a leveleket a fonnyasztás után gőzzel sterilizálják, ami megakadályozza az oxidációt és megőrzi zöld színüket. Ez a Hysson-módszer néven ismert módszer tanninokban és antioxidánsokban gazdag teát eredményez.
A Sol Deli büszke arra, hogy képviselheti ezt a történelmi családi vállalkozást, és elhozhatja vásárlóinak Európa egyik legjobb minőségű teáját!
További termékek ettől a termelőtől: Gorreana Tea
No products available