🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Labrugeira

Főoldal Termelőink Labrugeira

A Labrugeira Cooperative Pincészetet egy neves helyi lakos, Pedro Abreu alapította. A pincészet a Ventosa körzethez tartozó Labrugeiraban található, és hivatalosan 1973-ban jegyezték be, bár a következő négy évben a tényleges bortermelés egy kölcsönpincészetben zajlott

Amikor az új épület elkészült, 1977-ben, a szőlészeti gépeket munkába állították a szövetkezet tagjai javára. Az első lépést a minőségi borok gyártása felé 1979-ben tették meg az ország első rozsdamentes acél tárolótartályainak megvásárlásával, ami egy jövöbelátó befektetés volt az úttörő technológiába. Ezeket még ma is használják a must erjesztésére.

Az ömlesztett bor árának ingadozása miatt a szövetkezet 1980-ban kezdi meg a saját palackozást.

Két évvel később kezdték dűlőszelektálni a szőlőt, ami akkoriban ritka volt. Azóta a gazdáknak fajtákért a megtermelt bor mennyiségének és minőségének megfelelően fizetnek, előnyben részesítve a Touriga Nacional, Touriga Franca és Syrah vörös, valamint az Arinto és Fernão Pires fehéreket.

A szőlő betakarítása az évente meghatározott külön ütemezés szerint történik.

 

1989-ben a Labrugeia szövetkezet lett az egyik első borész cég a régióban, amely az Alenquesr DO címkére érdemes bort gyártott. Ez a besorolás felemelte a régió nevét, és elindította a szövetkezetben a jólét korszakát, amely lehetővé tette a pincészet számára, hogy modern hűtőrendszert alkalmazzon rozsdamentes acél tartályaiban.

A macerációs rendszer automatizálása és az ezzel járó műszaki fejlesztések, valamint a földalatti rozsdamentes acél csövek és prések felszerelése további egyértelmű jelei voltak a pincészet folyamatos befektetéseinek és fejlesztéseinek.

2020-tól a Labrugeira Szövetkezet Borászatának elnöke Sérgio Augosto Pinheirão, és a közös erőfeszítések haszna 640 hektár szőlő. A fajták borkészítése külön történik, a keverés pedig a gyártási folyamat végén történik a Ricardo Noronha főborász által végzett tesztelések és kóstolók után.

További termékek ettől a termelőtől: Labrugeira