Latteria Nuova Mandrio
A Latteria Nuova Mandrio szövetkezetet 1948-ban alapította néhány Correggio környéki gazdálkodó, a vállalat a híres Parmigiano-Reggiano sajt egyik gyártója.
Tagja a Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano konzorciumnak, amely az összes Parmigiano sajtüzemet felügyeli.
A szövetkezetnek jelenleg mintegy húsz tagja van, akik a Latteria Nuova Mandrio tejtermelő üzemnek szállítanak tejet Parmigiano-Reggiano sajt előállítására.
Az ebben a tejüzemben évente előállított 18.000 korong sajt felét közvetlenül a fogyasztóknak értékesítik a szövetkezet boltjában.
A termelők szóhasználata alapján a Parmigiano-Reggiano sajtot nem gyártják, hanem „készítik”. Ma is ugyanúgy, mint nyolc évszázaddal ezelőtt, valódi alapanyagokból: csak a konzorcium által kijelölt területről származó friss tejből, és oltóanyagból, az ősi módszerekkel, a sajtkészítő mesterek művészetével és bölcsességével.
Mi az alapvető különbség a valódi Parmigiano-Reggiano és a más eredetű hasonló sajtok között, amelyeket gyakran összemosnak a „grana” gyűjtőnévvel?
Az utóbbiak főként ipari sajtok, amelyeket nagy sajtüzemekben állítanak elő szabványosított módszerekkel és technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a feldolgozási költségek minimalizálását, de amelyek nem képesek megadni a terméknek azt a finom ízt és minőséget, amelyet csak a kézműves, szívvel végzett munka és a természetes és nagyon lassú érlelési folyamat tud létrehozni.
A Parmigiano-Reggiano egy olyan világban született, ahol az emberi munka, az ezeréves történelem, a hagyományok és a nagyra becsült és óvott föld együttesen egy utánozhatatlan sajtot eredményez.
A Latteria Nuova Mandrio büszke tagja a Parmigiano gyártók családjának, mi pedig a Sol Delinél büszkén hozzuk el ezt a sajtot mindenkinek, akik a hamisítatlan, eredeti parmezán ízére vágynak.
További termékek ettől a termelőtől: Latteria Nuova Mandrio
No products available