🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Mel Santa Maria méhészet

Az 1995-ben alapított Mel Santa Maria méhészet (MSM) egy organikus méz előállítására szakosodott vállalkozás.

A Trás-os-Montes régióban, Valpaçosban, Santa Maria de Émeres faluban található MSM elsődleges célja a kiváló minőségű méz előállítása, hogy minden egyes üveg termékükkel a természetet hozza el az otthonokba. Méztermelésük többféle mézet foglal magában, többek között gesztenye-, hanga- és rozmaringmézet.

A méhész: Rui Baptista

Rui eredetileg testnevelő tanár, a méhészet és a méhek iránti szeretete mindig is párhuzamosan haladt a szakmájával. Később, épp munka nélkül, úgy döntött, hogy 100 százalékban a hivatásos méhészkedésnek és a bioméz előállításának szenteli magát.

A Mel Santa Maria az első lépéseket akkor tette meg, amikor egy méhraj megjelent Santa Maria de Émeres-i Quinta do Paranho házban 1995-ben. A rajt egy kaptárba telepítették, majd a raj munkáját heti rendszerességgel, több órás megfigyeléssel követték nyomon.

A méhek étvágya egyre nőtt, és hamarosan egyről tizenegy kaptárra nőtt a méhfalu. 1996-ban volt az első méztermésük, mintegy 170 kg. Ekkor merült fel az ötlet, hogy a mézüknek ugyanazt a nevet adják, mint a falunak, ahol minden kezdődött: Mel Santa Maria. Rui ma mintegy 1000 méhcsaláddal rendelkezik, amelyek Trás-os-Montes különböző részein, több mint 800 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók.

Az MSM számos nemzeti és nemzetközi elismerést szerzett, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, 2020-ban és 2023-ban több arany, ezüst és bronzérmet szerzett az FNAP - a Portugál Méhészek Nemzeti Szövetsége által szervezett éves mézversenyen. Ha megkóstolod a Mel Santa Maria mézeit, elmerülhesz a gyönyörű Trás-os-Montes régió természeti környezetének tiszta esszenciájában.

100%-ban ökológiai termelés

A Mel Santa Maria teljes termelése ökológiai termelésből származik, a kaptárakat, a termelési módszereket és a méhek kezelését egy portugál tanúsító szervezet ellenőrzi.

A termelt méz a termőhelytől függően eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, mivel a méhek különböző növényzetből gyűjtenek virágport a méz előállításához. A Mel Santa Maria egyvirágú (azaz nem vegyes) mézeket állít elő, ezek a rozmaring-, a hanga- és a gesztenyeméz.

Fő céljuk a kiváló minőségű méz előállítása, mert azt szeretnék, ha a fogyasztó minden egyes üveg mézben a természetet tiszta ízét érezné. Emellett felelősséget vállalnak azért is, hogy méhészeteik lokalizálásával és a méhek kezelésével a környezet állapotának javításával hozzájáruljanak az ökoszisztéma fenntartásához.

Az MSM-et amelyet olyan értékek vezérlik, mint az eltökéltség, a tudományos és a professzionális munkamódszerek, kizárólag a minőséget szem előtt tartva.
Magas minőség az igényes fogyasztók számára.

További termékek termelőtől Mel Santa Maria méhészet