🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Olivia's Winery

Az Olivia's Winery szőlőültetvényei Észak-Portugália Trás-os-Montes régiójában, pontosabban Alfândega da Fé hangulatos kisvárosának közelében találhatók, átlagosan 550 méteres tengerszint feletti magasságban. Valamennyi dűlő ökológiai termelési eljárásokban részesül, a területet túlnyomórészt palás, száraz talaj jellemzi . A pincészet szakemberei úgy gondolják, hogy a palatalaj nagyon ásványos borokat eredményez, rendkívül összetett aromájú és hosszú élettartamú borokat.

 

A Bebiano család generációkon átívelve foglalkozott borkészítéssel. A Jaldim család is így tett, olívaolajjal, mandulával és borral. A Jaldim-Bebiano család Olivia és Vitor házasságából született, majd megszülettek a Ninho da Pita bor palackjai.

Vítor és Olívia Bebiano igazi alfandeguens-ek, akik szerelmesek származásukba, földjükbe és az utóbbi években a terroirjukba is.

 

Az Olivia's Pincészet 2014-ben született, amikor piacra dobták első regionális borukat, és a megye első palackozói lettek. Vítor szerint a palackozás egyáltalán nem volt elterjedt a környéken, "mindig is bevett gyakorlat volt, hogy minden gazda a saját és alkalmazottai fogyasztására termelt egy kis bort, a felesleget pedig 5 literes palackokban értékesítette. barátok, ismerősök részére, egyenesen a hordókból. Ezt a hagyományt a mai napig őrzi két-három gazda a környéken"

Évről évre igyekeztek tökéletesíteni és a piaci igényekhez igazítani a termelési rendszert, mind a szőlőben, mind a pincében.

A Bebiano birtok ma hozzávetőleg 65 hektáron terül el, ebből 8 hektár szőlőültetvény, 9 hektár olajfaliget, 5 hektár mandulaültetvény, a fennmaradó terület pedig erdő és természetes legelő, mind organikus gazdaság.

A borkészítésből származó felesleggel, a törköllyel és egyéb gyártási felesleggel az állataikat (bísaros sertések és churras juhok), etetik, amelyek cserében szerves anyagokkal látják el őket, ami lehetővé teszi a gazdaság biotrágyázását.

További termékek termelőtől Olivia's Winery

Ninho da Pita Rosé 2020 - Sol Deli

6.550 Ft 5.890 Ft