🦊 A FOXPOST szállítás 15,000 forint értékű rendelés felett ingyenes! 📦

Kosár

Salumi Caputo

Főoldal Termelőink Salumi Caputo

A bőkezű föld, az ősi tudás és a falusi hagyományok. Ezek azok az egyszerű összetevők, amelyek elindították a Salumi Caputo, a több mint 70 évvel ezelőtt alapított családi vállalkozás történetét, amely ma is kiváló minőségű szicíliai szalámit és húskészítményeket állít elő Sant'Angelo di Brolo-ban, az észak-szicíliai Nebrodi-hegység lejtőin.

1950-ben Sant'Angelo di Brolo-ban, a Nebrodi Természeti Park közelében Gaetano Rifici - akit közeli hozzátartozói csakk Nonno Tanu néven ismertek, megnyitotta kis falusi hentesüzletet, és megkezdte saját különleges termékének gyártását: ez volt a Salame S. Angelo.

1990-ben, majdnem fél évszázadnyi kemény munka után a vállalkozás és Nonno Tanu specialitásainak titkai a Caputo család új generációhoz kerültek, akik Anna és Salvatore vezetésével új életet leheltek a vállalkozásba, ötvözve a modern élelmiszer-technológiát a hagyományos húsfeldolgozási eljárásokkal.

A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásának, az autentikus íznek és a kézműves munkának köszönhetően - minden egyes alapanyagot az ősi hagyományok szerint kézzel vágnak fel -, a család különleges terméke elnyerte a rangos PGI jelölést (oltalom alatt álló földrajzi jelzés) , amely garantálja a Salame S. Angelo minőségét, eredetét, és amely a mai napig az egyetlen oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott szicíliai szalámi.

A több mint 70 éve működő Salumi Caputo ma a Salame S. Angelo PGI legfontosabb gyártója, és a világ minden táján ismert és elismert.

Mindez a legújabb generáció, Michela és Gaetano Caputo elkötelezettségének is köszönhető, akik Nonno Tanu falusi hentesüzletének ősi know-how-ját és autentikus szicíliai ízvilágát örökölve a vállalat jövőjét irányítják.

A Salumi Caputo nemcsak a S. Angelo szalámit, de kiváló minőségű szicíliai pácolt hústermékeket is állít elő a családban generációról generációra öröklődő szakértő kézművességgel.

A 100%-ban olasz húsok, a gondosan kiválasztott nyersanyagok, a lassú fűszerezéssel járó időigényes munka, a hagyományos norciai késhegyes vágási technika, a a gyártás minden szakaszában jelen lévő minőségellenőrzés és a tökéletességre való törekvés erős személyiséget és összetéveszthetetlen ízt kölcsönöz minden Caputo terméknek, és a céget a világ minden táján elismert szicíliai márkává teszi.

A Salumi Caputo első osztályú húsokból dolgozik, amelyeket kézműves módszerrel dolgoznak fel ősi receptjek alapján. Egyes variánsokhoz tipikus helyi alapanyagokat, mint például pisztáciát adnak, majd lassan, természetes módon érlelnek.

A Salumi Caputo termékei egy igazi ízutazást kínálnak Szicíliába a múlt ízein és a szicíliai konyhaművészeten keresztül.

További termékek ettől a termelőtől: Salumi Caputo

No products available