🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Valle da Fonte

Főoldal Termelőink Valle da Fonte

A Valle da Fonte egy 2008-ban alapított családi vállalkozás, amely Douro borok és Trás-os-Montes-i olívaolajok előállítására összpontosít.

Egy családi cég tető alá hozása a tulajdonos régi vágya volt, aki több évtizedes kiváló minőségű szőlőtermesztés után - amely szőlőt később más cégeknek és meglévő borászatoknak adott el - úgy döntött, hogy új fejezetet nyit az életében és saját vállalkozásban szeretne nagyszerű borokat és kiváló olívaolajokat előállítani.

A Valle da Fonte borok születése az alapító erénye, aki 40 évet szentelt életéből a pincészet létrehozására, amit ma az új generáció, fiaik, Marco és Mario Lamas örömmel folytatnak és fejlesztenek.

10 hektárnyi szőlőültetvényük van Ervedosában és Valença do Douroban, a Douro-völgy szívében, típusonként különálló parcellákkal.

A cég a legkiválóbb hagyományos portugál fajtákat termeszti, amelyek kiválóan igazodnak a hely ökológiai viszonyaihoz. A tulajdonosok büszkék arra, hogy több mint 3 hektár régi szőlőt őriztek meg, melyek több mint 70 évesek. Ezen közel egy tucat olyan fajtát is tartanak, amelyek közül néhány ritkaságnak számít. .

Integrált növényvédelemmel termesztett szőlőik kiváló minőségű alapanyagot adnak, ami elsősorban az éghajlatnak és a talajnak köszönhető, de nagyon fontos szerep jut a terméskorlátozásnak és a minimális növény-egészségügyi termék felhasználásának.

Erőfeszítéseiket számos éremmel és eredménnyel jutalmazták, a tekintélyes Wine Enthusiast magazin többször "Editor's Choice" elismeréssel tüntette ki.

A Valle da Fonte Reserva Tinto kiemelkedő, 93 pontos értékelést ért el. A „Wine Enthusiast” magazin által megkóstolt mintegy 10 000 bor közül a világ minden tájáról mindössze 5%-uk nyeri el az "Editor's choice” megtisztelő elismerését.

Ez egy szigorú és nehéz kiválasztási folyamat, ezért a Valle da Fonte nagyon büszke erre az eredményre, extra motivációt ad számukra és az egész csapat elkötelezettségének elismerése.

További termékek ettől a termelőtől: Valle da Fonte

Valle da Fonte Branco 2022 - Sol Deli

3.890 Ft