🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Vinhos de Serpa

A Vinhos de Serpa egy igazi amerikai álomból született. Matias és Maria Antónia Monge már fiatalon úgy döntött, hogy az Egyesült Államokba költöznek jobb életkörülményeket keresve, végül letelepedtek és családot alapítottak.


Több mint 30 év kemény munkája és elhivatottsága során soha nem veszett el az álmuk, hogy egy nap visszatérjenek hazájukba, pontosabban Matias szülővárosába, Serpa régióba, Aldeia Nova de São Bentoba.

Így az idők során megtakarításaik egy részét mezőgazdasági ingatlanokba fektették, azzal a gondolattal a fejükben, hogy legyen mit csinálniuk, amikor végre viszatérnek szülőhazájukba.

A mezőgazdaság és különösen az Alentejo forró vidékén termelt borok iránti szenvedélyük azonban olyan erős volt, hogy úgy döntöttek, hogy első szőlőültetvényüket otthoni segítséggel, de távolról telepítik.

Az első tőkéről megérkezett az első szőlő, és az első szőlővel az első bor. Egy ponton, az egész folyamat, a kapcsolódó feladatok sokasága miatt komolyabb megközelítésre volt szükség.


Így Matias Monge vásárolt egy régi pincészetet Serpában, és megkezdte annak átalakítását és a pince modern korhoz történő igazítását.

Jelenleg a pincészet vezetése Paulo Vareia kezében van, aki az egész Monge családdal együtt arra törekszik, hogy a "Vinhos de Serpa" márkát a hazai és nemzetközi piacon erősen jelenlévő márkává tegye. Nem csak a különleges borok miatt, amelyek ezen a különleges éghajlaton készülnek, hanem  de azért is, mert a vállalkozás egyik célja a növekedés és az ezzel együtt járó munkahelyteremtés egy olyan területen, amelyre igen jellemző az elsivatagosodás és az elvándorlás a munkalehetőslg hiánya miatt.

További termékek termelőtől Vinhos de Serpa

Terras de Serpa Tinto 2021 - Sol Deli

3.120 Ft