A La Perla kizárólag az „Arroz de Valencia” eredetmegjelölés alatt termel rizst, amely igazolja mind a származást, mind a fajtatisztaságot. Két legértékesebb termékük a Bomba és a Sénia (más néven J. Sendra).
A Bomba fajta különösen arról ismert, hogy a saját térfogatának két és fél-háromszorosát képes felszívni a fplyadékból, miközben szilárd, különálló szemcséket tart meg, így az abszolút ideális risz paellához. Nagyon ellenálló a túlsütéssel szemben, és mind a profi, mind az otthoni szakácsok kedvence.
A ritkább Sénia fajta, amelyet ma kizárólag a La Perla termeszt, selymes, ízfelvevő, rövid szemű rizs, amely ideális finomabb ételekhez. A Slow Food mozgalom elismerte, és egyre gyakrabban szerepel spanyolországi gourmet éttermekben és gasztronómiai rendezvényeken.
A La Perla mélyen gyökerező hagyományai, kivételes tisztasága és a termelés minden szakaszában tanúsított gondos odafigyelése miatt emelkedik ki a többi közül. A család négy generációjának tapasztalata minden szemében megmutatkozik, és elkötelezettségük, hogy csak 100%-ban tiszta fajtákat – soha nem keverékeket – értékesítsenek DOP tanúsítvánnyal, biztosítja az állandó minőséget és ízt.
A frissességre, a minimális tárolásra és a környezetbarát termesztésre való összpontosításuknak köszönhetően rizsük alapvető élelmiszerré vált a spanyol és más országok ínyenc konyháiban.