La Perla bomba rizs

Kollekció: La Perla

A La Perla gyökerei 1925-re nyúlnak vissza, amikor Teodoro Alepuz Greus, egy elkötelezett rizstermelő a Valencia közelében fekvő Benifaió városában megalapította a La Perla de Benifaió céget, hogy saját termesztésű rizsét helyben értékesítse.

es
  Spanyolország

Bár a termelés a spanyol polgárháború alatt megszakadt, a márka 2013-ban újjáéledt Teodoro unokái: César, José Teodoro és María Isabel kezdeményezésére, akik úgy döntöttek, hogy tisztelegnek nagyapjuk öröksége előtt azzal, hogy újraélesztik a családi nevet, és kivételes minőségű rizsüket közvetlenül a piacra viszik.

A La Perla rizst az Albufera Természetvédelmi Park egyedülálló környezetében termesztik, egy védett vizes élőhelyen, Valencia déli részén. Ez a régió a 13. század óta ismert a rizstermesztéséről, és az Alepuz család továbbra is hagyományos, fenntartható technikákat alkalmaz a növények termesztéséhez és betakarításához.

A La Perla azon kevés termelők egyike, akik saját maguk termesztik, dolgozzák fel és csomagolják rizsüket, így biztosítva a nyomonkövethetőséget, a frissességet és a minőséget a mezőtől a csomagolásig. Ennek a teljes ellenőrzésnek köszönhetően rizsüket általában a malomban való őrlés után egy hónapon belül értékesítik, így páratlan frissességet biztosítva.

A La Perla kizárólag az „Arroz de Valencia” eredetmegjelölés alatt termel rizst, amely igazolja mind a származást, mind a fajtatisztaságot. Két legértékesebb termékük a Bomba és a Sénia (más néven J. Sendra).

A Bomba fajta különösen arról ismert, hogy a saját térfogatának két és fél-háromszorosát képes felszívni a fplyadékból, miközben szilárd, különálló szemcséket tart meg, így az abszolút ideális risz paellához. Nagyon ellenálló a túlsütéssel szemben, és mind a profi, mind az otthoni szakácsok kedvence.

A ritkább Sénia fajta, amelyet ma kizárólag a La Perla termeszt, selymes, ízfelvevő, rövid szemű rizs, amely ideális finomabb ételekhez. A Slow Food mozgalom elismerte, és egyre gyakrabban szerepel spanyolországi gourmet éttermekben és gasztronómiai rendezvényeken.

A La Perla mélyen gyökerező hagyományai, kivételes tisztasága és a termelés minden szakaszában tanúsított gondos odafigyelése miatt emelkedik ki a többi közül. A család négy generációjának tapasztalata minden szemében megmutatkozik, és elkötelezettségük, hogy csak 100%-ban tiszta fajtákat – soha nem keverékeket – értékesítsenek DOP tanúsítvánnyal, biztosítja az állandó minőséget és ízt.

A frissességre, a minimális tárolásra és a környezetbarát termesztésre való összpontosításuknak köszönhetően rizsük alapvető élelmiszerré vált a spanyol és más országok ínyenc konyháiban.

Vissza a termelőkhöz