Beira-Douro Cafés kávékülönlegességek
A Beira Douro Cafés története a kávé és a kávékészítés művészete iránti szenvedély története: 1960-ban kezdődött, amikor Manuel Lapa, a kiváló kávé készítésének tudományát mélyen ismerő vállalkozó szellemű férfi megalapította a céget.
A vállalkozást jelenleg a Lapa család második és harmadik generációja vezeti, akik megőrizték az alapító vállalkozószellemét és elkötelezettségét. A kiváló kávéhoz hasonlóan a Beira Douro is egy olyan vállalkozás, amelynek saját, erős személyisége van.
A cég kezdettől fogva egyetlen célt tűzött ki maga elé: olyan termékeket kínálni, amelyek minősége a világ legjobb kávéival egyenrangú.
A kiváló termékek garantálása érdekében a vállalat három kulcsfontosságú tényezőre koncentrál: a nyersanyagok gondos kiválasztása a termelőkkel kialakított partneri és bizalmi kapcsolatokon keresztül; fejlett technológiai eszközök és egy magasan képzett csapat.
Ez a kombináció teszi a Beira Douro Cafés-t egy egyedülálló vállalattá, amely sokkal többet kínál mint egy kávé, a Beira Douro kávé a művészete!
Küldetésük, hogy a szigorú partnerségen és a komoly tudáson alapuló kiváló minőségű kávékat állítsanak elő, elősegítve a vásárlói bizalmat és elégedettséget.
Minden Beira-Douro kávét úgy készítenek, hogy stimulálja az érzékszerveket, és segítsenek felfedezni a kávék különleges ízvilágát és a termőterületek karakterét.
Folyamatosan járják a Föld legjobb kávétermelő országait különleges, kiváló minőségű kávé után kutatva.
A legjobb arabica és a legjobb robusta kávék kombinációja egyedi tételeket eredményez. Minden egyes kávébab a maga élőhelyén egy sor nagyon különleges természeti körülmény eredménye, mint a földrajzi szélesség, a tengerszint feletti magasság, a talaj, a csapadékmennyiség és a hőmérséklet.
De a kávé végső soron az emberi alkotás eredménye is. A földet, minden kávécserjét, minden egyes kávébabot gondozó emberek szerepe alapvető fontosságú.
A Beira Douro-ban tiszteletben tartanak minden erőfeszítést, amelyet a nyers kávé pörkölt kávévá alakítása érdekében tesznek. Ez egy kényes folyamat, amely mesteri tudást igényel úgy a földeken, ahogy a pörkölőben is.
A pörkölés után a kávé viszonylag rövid ideig eltartható, mivel az aromás olajok a kávébab felszínére vándorolnak. A levegővel érintkezve a kávé oxidálódik és könnyen öregedésnek indul.
Ezen a ponton a felhasznált csomagolás típusa döntő fontosságú. Ezért a kávét közvetlenül a pörkölés után technológiai szempontból leghatékonyabb csomagolásba töltik, hogy a kávé minden érzékszervi tulajdonságát megőrizze.