🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Casa de Valbom

A Casa Agrícola Valbomot 1724-ben (!) alapították, földrajzilag Valbom dos Figosban található, Mirandela kisváros szomszédságában egy tipikus faluban Portugália északkeleti részén, a Terra Quente területén.

A családi vállalkozás hat generáció tapasztalatára épít a kiváló minőségű élelmiszerek előállítása, feldolgozása és forgalmazása terén.

A gazdaság jelenlegi formáját a XIX. század végén alapította João Bento de Carvalho, a mai tulajdonosok dédapja. A Casa Agrícola Valbom a hagyományokat a biotermesztés modern mezőgazdasági technológiáival társítja, és olyan jellegzetes termékeket állít elő, amelyek a klasszikus ízekre, a régió tipikus és hagyományos értékeire építenek.

A biogazdálkodás egészségre és környezetre gyakorolt előnyeinek tudatában 1980-ban megváltoztatták a termelési módszereket, és az elmúlt négy évtizedben az Ecocert Portugal által tanúsított biogazdálkodásként működnek Büszkék arra, hogy az Ibériai félszigeten az egyik első gazdaság voltak, akik bevezették be az organikus gazdálkodást.

Semmi sem képviseli jobban a hagyományt, mint a család egyik székhelye; egy gyönyörű, robosztus 300 éves ház, amelyet a 18. század első felében építtetett az egyik felmenőjük.


A ház közelében, az olajfa ültetvény mellett található egy régi kis malom, amely még mindig az eredeti, több évszázados malomköveket használja. Ezeket régebben szamarak forgatták, de a farmerek újabb generációja már motort szerelt rá. Mivel a malom közvetlenül az ültetvény mellett található, az olajbogyót a szüret után legfeljebb két órával préselik, ami nagyon alacsonyan tartja a savtartalmat.
Olívaolajuk rendkívül ízletes akár főzéshez, akár salátákhoz használjuk fel, vagy ropogós kenyérre csepegtetve.

További termékek termelőtől Casa de Valbom