Fernando and Nuno Caldeira
Fernando Caldeira és fia, Nuno Caldeira által vezetettt családi vállalkozás az az olaj malom, amely az Alto Douro régió szívében, a bájos Carrazeda de Ansiães kisváros mellett található, Észak-Portugáliában
A fesői Douro és a Tua folyók völgyéből származó olajbogyóval dolgoznak, egyedi és jellegzetes karakterű extra szűz olívaolajat állítanak elő, amelyet Trás-os-Montes tipikus fajtáiból nyernek, mint például a Cobrançosa, a Verdeal és a Madural.
Kiváló mniőségű extra szűz olívaolajukat közvetlenül a frissen szüretelt olajbogyóból nyerik, csak mechanikai eljárásokkal, alacsony hőfokon, a technolgiai követelményeket betartva.
A teljes gyártási folyamatot során szigorú minőségellenőrzést alkalmaznak, a gyártás minden szakaszát figyelemmel kísérik.
A malom a régió olajbogyó-termelőinek szolgálatában áll, és saját termelésük egyénre szabott. Csomagolási és címkézési szolgáltatást is kínálnak a termelőknek, és garantálják termelésük folyamatosságát.
Fernando és Nuno üzeme a legfejlettebb technológiát alkalmazza, tapasztalt szakemberekből álló csapattal rendelkeznek, akik elkötelezettek a kiváló olívaolaj előállítása mellett.
Két márkát hoztak létre, a Vales Douro-Tua-t, amely az Alto Douro régióra jellemző kiváló extra szűz olívaolajat ad, és egy másik, saját nevük alatt futó márkát, az Azeite Caldeira-t, amelyhez kizárólag biogazdaságokból származó olajbogyót használnak.
Mindkét extra szűz olívaolajuk prémium kategóriájú, és az Alto Douro régióra jellemző: intenzív és erőteljes ízű, csípős ízű. Gyönyörű zöld színű, és komplex aromája érett gyümölcsökre, dióra és fűszerekre emlékeztet.