🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Famiglia Migliore

Főoldal Termelőink Famiglia Migliore

Minőség, elkötelezettség, szenvedély és őszinteség: ezek azok a gyökerek, amelyekből a Migliore család extra szűz olívaolajai és borai születnek. Évszázados tudást örököltek, amit odaadással és tisztelettel kezelnek.

A Soc. Agricola Oleificio Migliore négy generáció óta a Migliore család irányítása alatt áll, gazdaságuk Szicília egyik leggazdagabb területén található, mind történelmi, mind agrár-élelmiszeripari szempontból.

A Gruppo Migliore-nél mindenki a magas minőség iránti szenvedélyből végzi a munkáját, mindig a kiválóságra való törekednek. Hisznek abban, hogy a kiváló minőségű élelmiszerek eredete a földben gyökerezik.

Ezt az elkötelezettséget viszik tovább nap, mint nap, és ez a cég filozófiájának szerves részét képezi: mindig a fejlődésre és az innovációra törekedni, igyekezve megőrizni a hagyományokat.

A Migliore birtokok Butera (szicíliai nyelven Vutirà, Vulcano) település környékén találhatók, amely terület a sziget legrégebbi mezőgazdasági területeinek egyike.

Butera megye (arabul Butirah), a középkori Szicília egyik legfontosabb központjává vált, mind stratégiai helyzete, de mindenekelőtt természeti erőforrásai miatt, ugyanis a területre jellemző termények változatosak és dúsan teremnek: az olajbogyón kívül gabonafélék, citrusfélék, őszibarack, szőlő a legfontosabb termények, az édesgyökér termesztése sajnos megszűnt.

Két kiváló bio extra szűz olívaolajat állítanak elő: "Raffaele" és "Terre degli Angeli".

Szicíliai extra szűz olívaolajuk előállítását a legapróbb részletekig követik: az olajfaligeteket - amelyek számukra értékesebbek, mint egy aranybánya - folyamatosan gondozzák és metszik, hogy minden növény egészséges legyen és megfelelő szinten teremjen.

Kézzel szüretelnek, hogy ne terheljék a fákat (ellentétben a tömegtermelési rendszerekkel, ahol a mennyiséget részesítik előnyben a minőséggel szemben). A szüret időpontjának kiválasztása gondos mérlegelés eredménye, hogy az olajbogyó az érés megfelelő pontján legyen. A családi olajsajtolóban a szüretet követő néhány órán belül megtörténik az feldolgozás, a jó minőségű olaj előállításához elengedhetetlen, hogy e két fázis között a lehető legrövidebb idő teljen el.

Az így nyert olajat végül a pincéjükben található speciális rozsdamentes acéltartályokban tárolják, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy az értékes folyadékot természetes módon dekantálni lehessen, és így megőrizhessék az olívaolaj kitűnő érzékszervi tulajdonságait.

A feldolgozás különböző fázisait annak tudatában alakították ki, hogy az olaj mindenekelőtt a természet által a mediterrán országoknak adott nagyszerű ajándék, amely nélkül a szicíliai és olasz kultúra is más lenne, nem csak gasztronómiai szempontból; ezért igyekeznek az olajbogyót úgy feldolgozni, hogy tiszteletben tartsák a környezetet, nem erőltetve a mesterséges módszerekret, így tiszteletben tartva ezt az örökséget.

Az extra szűz olívaolaj mellett fantasztikus szicíliai terroire borokat is készítenek, a szőlőültetvényeik  legjobb szőlőit válogatva, és Szicília egyik legjobb borászára támaszkodva. A borkészítést saját pincéjükben végzik a legújabb generációs berendezésekkel, az itt készült borok komoly borász szakemberek keze munkája, akik a borkészítést életcéljuknak tekintik.

További termékek ettől a termelőtől: Famiglia Migliore