Terre Dei Trulli
Az 1986-ban alapított Terre dei Trull családi vállalkozás a Casulli család tapasztalataiból táplálkozva jött létre, mely évszázados hagyományokkal rendelkezik az állattenyésztés és a mezőgazdaság területén.
A vállalat küldetését mindig is a kiválóságra és a minőségre törekvés inspirálta, mind a termékek, mind a kínált szolgáltatások tekintetében. A nyersanyagok minősége és teljeskörűsége, valamint a termelési módszerek hitelessége révén kivételes olasz termékeket állítanak elő.
Nonna Mariangela a Casulli család (és a Terre Dei Trulli márka) apai nagyanyja. Alberobellóban, Pugliában élt, a "Masseria Vaccari" nevű - a környék egyik legnagyobb, mintegy 150 hektáros- legelővel, erdővel, szőlővel és olajfaligetekkel tarkított gazdaságában.
"Padrona Marietta", ahogy - a környéken mindenki hívta-, minden szombaton megrakta tölgyfával a tipikus fatüzelésű kemencét, majd meggyúrta a taralli tésztát, és egészen vasárnapig sütött belőle. Vasárnap általában ebédre és vacsorára ették a tarallit, mindenki a kosárból falatozott, amíg a levesre várt.
Ezek voltak a hétvégén és ünnepek alatt összegyűlt család legszebb pillanatai, az asztalnál ülve, viccelődve, tarallit majszolva és jó társaságban iszogatva.
Mindez a szabadnapokon történt, hétközben azonban a tarallit uzsonnaként fogyasztották: a gazdák kivették a kosarakból, megtöltötték a zsebüket, és időnként a munka közben is ettek belőle.
Padrona Marietta receptjének "titkos" összetevői:
- A régió iránti szenvedély
- Az apuliai taralli ősi, eredeti receptje
- Az összetevők megfelelő mérése
- Megfelelő feldolgozási és sütési idő
- A főzés iránti szenvedély és a mások iránti őszinte szeretet
A vállalat küldetését mindig is a kiválóságra és a minőségre törekvés inspirálta, mind a termékek, mind a kínált szolgáltatások tekintetében. A nyersanyagok minősége és teljeskörűsége, valamint a termelési módszerek hitelessége révén kivételes olasz termékeket állítanak elő.
Nonna Mariangela a Casulli család (és a Terre Dei Trulli márka) apai nagyanyja. Alberobellóban, Pugliában élt, a "Masseria Vaccari" nevű - a környék egyik legnagyobb, mintegy 150 hektáros- legelővel, erdővel, szőlővel és olajfaligetekkel tarkított gazdaságában.
"Padrona Marietta", ahogy - a környéken mindenki hívta-, minden szombaton megrakta tölgyfával a tipikus fatüzelésű kemencét, majd meggyúrta a taralli tésztát, és egészen vasárnapig sütött belőle. Vasárnap általában ebédre és vacsorára ették a tarallit, mindenki a kosárból falatozott, amíg a levesre várt.
Ezek voltak a hétvégén és ünnepek alatt összegyűlt család legszebb pillanatai, az asztalnál ülve, viccelődve, tarallit majszolva és jó társaságban iszogatva.
Mindez a szabadnapokon történt, hétközben azonban a tarallit uzsonnaként fogyasztották: a gazdák kivették a kosarakból, megtöltötték a zsebüket, és időnként a munka közben is ettek belőle.
Padrona Marietta receptjének "titkos" összetevői:
- A régió iránti szenvedély
- Az apuliai taralli ősi, eredeti receptje
- Az összetevők megfelelő mérése
- Megfelelő feldolgozási és sütési idő
- A főzés iránti szenvedély és a mások iránti őszinte szeretet
Az első "Terre dei Trulli" márkanévvel ellátott termékek a hagyományos pugliai snackek, a tarallik voltak, amelyeket rövidesen más pékáruk is követtek.
Az vásárlóik által is visszaigazolt kiváló eredmények után bevezetésre került a durumbúzából készült száraztészták termékcsaládja, először a hagyományos regionális formákban (orecchiette, strozzapreti), majd különleges formákban, nem hagyományos lisztekkel, fűszerekkel és szárított bio-zöldségekkel.
Folyamatosan frissítették a termelési módszereket, amely a hagyományokból indul ki, ugyanakkor fejlődik, a kor lendülete és az új fogyasztói igények nyomán.
A Terre dei Trulli termékekben a kiváló minőségű alapanyagok jelentik a különbséget. Az Alberobellóban egy ősi olajmalomban előállított extra szűz olívaolaj, a só, a fehérbor és a kizárólag apuliai és olasz lágy búzaliszt az alapja a taralli és más hagyományos pékáruiknak, amelyek nem olajosak, de ropogósak, illatosak és autentikusan ízletesek.
Csupán néhány egyszerű, válogatott és kiváló minőségű alapanyag hozzáadása kelti életre a "Speciali" Terre dei Trulli-t, amelyet azért hoztak létre, hogy egy kis élénkséget és egyediséget adjanak a hagyományoknak.
Az vásárlóik által is visszaigazolt kiváló eredmények után bevezetésre került a durumbúzából készült száraztészták termékcsaládja, először a hagyományos regionális formákban (orecchiette, strozzapreti), majd különleges formákban, nem hagyományos lisztekkel, fűszerekkel és szárított bio-zöldségekkel.
Folyamatosan frissítették a termelési módszereket, amely a hagyományokból indul ki, ugyanakkor fejlődik, a kor lendülete és az új fogyasztói igények nyomán.
A Terre dei Trulli termékekben a kiváló minőségű alapanyagok jelentik a különbséget. Az Alberobellóban egy ősi olajmalomban előállított extra szűz olívaolaj, a só, a fehérbor és a kizárólag apuliai és olasz lágy búzaliszt az alapja a taralli és más hagyományos pékáruiknak, amelyek nem olajosak, de ropogósak, illatosak és autentikusan ízletesek.
Csupán néhány egyszerű, válogatott és kiváló minőségű alapanyag hozzáadása kelti életre a "Speciali" Terre dei Trulli-t, amelyet azért hoztak létre, hogy egy kis élénkséget és egyediséget adjanak a hagyományoknak.