A régiót békés és nyugodt táj jellemzi, rengeteg földterületet szenteltek a mezőgazdaságnak, például gabonatermesztésnek, szőlőültetvényeknek, olajfaligeteknek és a prémium húst adó, híres alentejoi fekete sertés (porco preto) tenyésztésére szolgáló alentejoi paratölgyes erdőknek.
A hagyományos kolbászok és húskészítmények, amelyek szabadon tarott és gondozott állatokból származnak, a helyi, kiváló minőségű fekete sertés feldolgozásának ősi kultúrájához kapcsolódnak, és ezek adják az alapját André és Vanda vállalkozásának.
Az ágazatban szerzett több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező Fumeiro da Vila egyesíti a hagyományt és a modernitást.
Kóstold meg az igazi alentejoi klasszikusokat, melyeket megtalálhatsz a Fumeiro da Vila kínálatában, legyen az egy klasszikus chorizo, tölgyfán füstölt paio do lombo (karaj), painho, vagy húsos szalonna – mindegyikben visszaköszön az alentejoi hagyomány és a tölgyfán füstölt csemegék felejthetetlen íze.