Dato Tenieshvili egy kis faluban nőtt fel, és a teaiparban dolgozott, mint mindenki más. De jöttek az 1990-es évek, kitört a polgárháború, maffiacsoportok uralkodtak és harcoltak, az ipar pedig megbénult. Az elektromos áram időszakosan elérhető luxus volt, a teagyárakat kifosztották, a gépeket eladták ócskavasnak, a gondozatlan ültetvényeket elborította a gaz, és a tea a hétköznapi fogyasztási cikkbőll drága és importált termék lett.
Egy nap Dato szeretett volna egy csésze teát inni, és mivel sem a házban, sem a környékbeli boltokban nem talált, elhatározta, hogy maga fog teakészítésbe - ez a döntés megváltoztatta az életét. Eleinte kézzel sodorta a tealeveleket, de hamarosan összerakott egy házi teasodró gépet egy régi hordóból és néhány tetőfedő lemezből, az áramellátás problémáját pedig egy házi készítésű vízikerékkel oldotta meg, amelyet a házuk mellett folyó patakra helyezve üzemeltetett.
Hamarosan elterjedt a híre, hogy Dato kitűnő teát készít, és az üzlet ettől kezdve beindult. Bár a farmon ma már a legmodernebb feldolgozó gépeket használják, Dato a gyártást személyesen felügyeli, a gondoskodás és a tea szeretete továbbra is jelen van a teájuk minden egyes grammjában.
Dato és fia, Gabriel szilárdan hisznek az organikus módszerekben, és a teaültetvényűk mellett hatalmas biogazdaságuk is van, amelyben megtalálható számos gyümölcsös, szőlőültetvény, halastó, saját malom, mind-mind az organikus gazdálkodás elvei szerint működtetve.
Ahogy vállalkozásuk növekedett, úgy nőtt a Grúz Biotermelők Szövetsége is, amelynek alapító tagjai voltak. Ez a rendszer nagy hangsúlyt fektet a talaj egészségére, és Tenieshviliék ültetvénye jól mutatja ennek előnyeit: gazdag, egészséges bokrok, amelyeket csak komposztátal táplálnak, nem használnak sem növényvédő szereket, sem műtrágyát.
Dato megalkuvást nem ismerő gazdálkodási elvei a bokrok gyönyörű alakjában is megmutatkoznak, ami segít abban, hogy minden levél megfelelő mennyiségű fényt kapjon. Napjainkban a Tenieshvili család három teaültetvényt művel, amelyeken 80 éves teabokrokat is találunk.
A finom, kínai stílusú zöld, fehér és fekete tea előállításához organikus módszereket alkalmaznak, de készítenek néhány igazán egyedi "vad teát" is a közeli vadon élő teaerdőből, valamint guriai stílusú feketeáfonyalevél herbateát a közeli Bakhmaro hegység lejtőiről.
A tea szüretelők többsége helybéli nő, akik korábban a termelőszövetkezetekben dolgoztak, ma már Dato fia, Gabriel vezeti az a Teni Tea vállalkozást.