🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Antica Bottega Siciliana

Főoldal Termelőink Antica Bottega Siciliana

Az Antica Bottega Siciliana egy szicíliai agrár-élelmiszeripari vállalkozás, amely a Szicília iránti szeretetből született.

Célja, hogy a helyi termékeken és az azokat előállító embereken keresztül ismertesse meg a fogyasztókkal szicíliai gasztro-kultúrát és a régió fejlődését elősegítse.

Projektjük Salvatore Novara, egy Trapaniból származó fiatal vállalkozó ötletéből született, aki miután Észak-Franciaországban és Rómában élt, visszatért Szicíliába egy egészen konkrét céllal: felkutatni a tipikus szicíliai élelmiszerek és borok kistermelőit, és azokat az olasz és európai piacon egyetlen márkanév alatt elérhetővé tenni.

Minden termékük helyi alapanyagokból és ősi paraszti receptek szerint készül, távol minden ipari módszertől.

Tésztakészítési folyamatuk ősi hagyományokat követ: a nyugat-szicíliai hegyekben termelt durumbúza és Tumminia búza lisztjéből állítják elő lassan száradó kézműves tésztáikat.

A"Busiata Trapanese" tésztájukat a következő változatokban készítik: rövid, hosszú és teljes kiőrlésű (Tumminia lisztből).

A busiata sajátos, spirális alakú tészta, ami tökéletesen alkalmas forma, hogy a tésztaszószok megtapadjanak rajta. A busiatát (ahogy a hagyományos olasz házi tésztáknál elvárható) bronz formával készítik és lassan, alacsony hőmérsékleten szárítják, hogy tökéletes tésztaélményt biztosítsanak.

Lekvárjaik és gyümölcskrémjeik a legjobb helyi gyümölcsökből készülnek (és Szicília méltán világhírű gyümölcseiről, különösen citrusféléiről), alacsony cukortartalmú és magas gyümölcskoncentrációjú lekvárok sorát hozták létre.

Kizárólag a Trapani dombjain termesztett, kézzel szüretelt és a szüretet követő néhány órán belül feldolgozott gyümölcsöket használják.

Minden lekvárjuk tartósítószerektől és sűrítőanyagoktól mentes. Tökéletes termékcsalád az egészséges és tápláló reggelihez.

További termékek ettől a termelőtől: Antica Bottega Siciliana