🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Monte da Colónia

Főoldal Termelőink Monte da Colónia

A családi gazdaságot 1980-ban alapította a gazdag alentejoi földeken, a Fronteira körzetben található Vale de Seda településen a fiatal és rendkívül vállalkozó szellemű Manuel és Idalina Pereira házaspár. Ambíciózusan és lelkesen építették fel azt a családi vállalkozást, amelyre ma is olyan büszkék, és amely gyermekeik, António és Manuela Pereira kezei között továbbra is virágzik.

Mindig is olyan innovatív eljárásokat kerestek, amelyekkel képesek fenntartani és fejleszteni a gazdaságükat, amely az évek során mintegy 1000 hektárra nőtt, ahol olívaolajat, tartósított olajbogyót, borokat állítanak elő, valamint szarvasmarha- és juhtenyésztéssel foglalkoznak.

A régi hagyományos olajprést felváltotta a rendkívül korszerű hideg extrakciós malom, ahol jelenleg nemcsak a Monte da Colónia 100 hektáros olajfa ültetvényről származó olajbogyókat dolgozzák fel, hanem a régió olajbogyótermelőitől származó terményeket is. Átlagosan 200-300 ezer liter olívaolajat állítanak elő szezononként, amelyeket különböző kiszerelésben értékesítenek. Az olajbogyót még a betakarítás napján gyorsan feldolgozzák, hogy csak magas minőségű termékeket kapjanak.

A Monte da Colónia olajfa ültetvényén különböző jfajtákat termesztenek: 50% Cobrançosa, 40% Galega és 10% egyéb. A termésből az olívaolaj mellett hagyományos módon tartósított olajbogyó is származik, amelyet a 250 g-ostól az 5 kg-os kiszerelésig különböző méretben árusítanak.

A szőlészeti tevékenység sikere kétségtelenül az egyik legnagyobb jutalom a család kemény munkájáért, amiért az elmúlt 20 év során számos kockázatot vállaltak, befektetettek és hittek a növekedés és az üzleti innováció folyamatában. Jelenleg minden szükséges berendezéssel rendelkeznek ahhoz, hogy minden egyes boruk létrehozásának teljes folyamatát követni tudják, mindig a minőségre törekedve, így nagyon erős karakterű borokat sikerült létrehozniuk.

A 20 hektárnyi szőlőültetvényen található fajták az Aragonez, Cabernet Sauvignon, Arinto, Alicante Bouschet, Castelão, Syrah, Trincadeira, Verdelho és Touriga Nacional; átlagosan 100 ezer liter vörösbort termelnek, több kategóriára osztva, a belépő kategóriától a colheira selecionada, syrah monovariety-n keresztül egészen a reserva kategóriáig.

Évente 10 ezer liter fehérbort készítenek - többek között az Arinto, Roupeiro fajtából, valamint 6 ezer liter rozé bort a Touriga Nacional fajtából, ezen kívül készül brut habzóbor is. A talaj, az éghajlat, a család és az alkalmazottak összefogása és elkötelezettsége, valamint Rui Vieira borász tudása együtt garantálja a Monte da Colónia borok sikerét és a fogyasztónak a garatált élményt.

További termékek ettől a termelőtől: Monte da Colónia