🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Quinta do Pinto

Főoldal Termelőink Quinta do Pinto

Az 53 hektáron elterülő Quinta do Pinto birtok a portugáliai lisszaboni borrégióban helyezkedik el.

A Montejunto-hegység déli és nyugati irányú lejtői és a Tajo folyó partjai között a szőlőültetvények nagy, összefüggő területeket alkotnak, amelyeket természetes akadályként védenek az Atlanti-óceán nedves és hideg szeleitől.

A sűrűn megművelhető földek kedveznek a szőlő érlelésének és a koncentráltabb borok előállításának.

Az Alenquer régióban a legjellegzetesebb nyugat-portugál vidéki falvakon utazhatunk keresztül, fehérre meszelt szélmalmaikkal és házaikkal, amelyeket impozáns kastélyok és a nagy történelmi értékű templomok és kolostorok monumentális csoportja szakít meg.

Az Alenquer régiót egykor a portugál és az európai nemesi udvarok nagyszerű borairól ismerték, amelyek az 1890-es londoni kiállítás idején érték el csúcspontjukat. A régió jelenleg újra a nemzetközi élvonalban van, köszönhetően a jelenlegi helyi termelők - a híres "Alenquer Estates", ahol a Quinta do Pinto is található - erőfeszítéseinek, akik fontos szerepet játszanak a regionális borok felértékelésében és méltó megbecsülésében.

A birtok központjában lévő ház és a pincészetet körülvevő szőlőültetvények tökéletes harmóniában állnak a környező tájjal. A birtokon körbenézve minden a nagyon komolyan vett, hagyományos borkészítési filozófiára emlékeztet: "A bor a szőlőben készül".

A Quinta do Pinto alapítója António Cardoso Pinto, a birtok iránti szeretete akkor kezdődött, amikor először látogatott el ide. A XVII. századi épület stílusa, a déli fekvésű, gazdag dúlők - amelyek az Atlanti-óceán hatását élvezik - és az itt termelt minőségi borok története döntő szerepet játszott abban, hogy ezt a helyet választotta az ambiciózus családi projekt felépítéséhez.

A tulajdonosok bor iránti szenvedélye és a földhöz való kötődésük - amely a borászathoz és a mezőgazdasághoz kötődő öt generáción keresztül alakult ki - volt az alapja annak, hogy az egész család lelkesedése és elkötelezettsége a projekt iránt máig töretlen.
Rita, a legidősebb lány a projekt vezetője. Két testvérére, Anára és Franciscóra támaszkodik a házasítások kiválasztásával, a borvásárokkal és kóstolókkal kapcsolatos döntésekben, valamint a projekt fejlesztésében.

A Quinta do Pinto a kezdetektől fogva a minimális beavatkozás híve, hogy maximalizálja a szőlő potenciálját. A fenntartható mezőgazdaság tudatában integrált termelésnek minőítették a birtokot, mivel a föld és a természet iránti legnagyobb tiszteletet tanúsítjuk.

A precíziós fenntartható szőlőtermesztés híveiként optimalizálják a lombtalanítási teszteket, megszüntetik a gyomirtó szereket, javítják a metszési technikákat, a gyomirtási rendszereket, a szerves trágyázás formáit, a gyepesítést, stb. Olyan intézkedések ezek, amelyek célja, hogy hozzájáruljanak a fenntarthatóbb szőlészethez. Kezdetben a nedves éghajlatú szőlőtermő területeken használták, mint például a Quinta do Pinto régiójában, hogy csökkentsék a talajnedvességet és ezáltal növeljék a szőlő életerejét.

Minden szőlőt ugyavúgy kezelnek, hogy maximalizálják a pinvébe kerülő szőlő minőségét. Az őshonos élesztőkkel történő erjesztésen (természetes erjesztés), a savtartalom keveréssel történő beállításán és a lehető legkisebb beavatkozó eljárásokon alapulva a borkészítés során keletkező összes mellékterméket felhasználják. A szárakat trágyázásra és takarmányozásra fordítják, a héjakat és a borseprőt pedig szeszfőzdébe szállítják, ahol pálinkát készítenek belőlük. Így elkerülhető a szilárd hulladék környezetbe kerülése.

Az összefüggő szőlőültetvények 19 vörös és fehér, portugál (a regionális elsőbbséget élvez) és nemzetközi szőlőfajtának adnak otthont, amelyek egyedülálló és harmonikus módon keverednek, hogy olyan borokat hozzanak létre, amelyek hűen kifejezik a terroirt.

A Quinta do Pinto projekt igazi megkülönböztető tényezője a fajták finom feldolgozása, változatos és innovatív, az egyes fajták identitását és hitelességét tiszteletben tartó házasítások révén.

A talajok sokfélesége, beleértve a parcellák közötti változatosságot is - ami a birtok nagy előnye - lehetővé tette az 53 hektáron telepített 19 szőlőfajta körültekintő és progresszív kiválasztását:

Portugál szőlőfajták: Touriga Nacional, Tinta Miúda és Castelão, Aragonez, Tinta Barroca és Alfrocheiro.

Nemzetközi szőlőfajták: Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Marsanne, Roussanne, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Sauvignon Gris.

További termékek ettől a termelőtől: Quinta do Pinto