Minden Beira-Douro kávét úgy készítenek, hogy stimulálja az érzékszerveket, és segítsenek felfedezni a kávék különleges ízvilágát és a termőterületek karakterét.
Folyamatosan járják a Föld legjobb kávétermelő országait különleges, kiváló minőségű kávé után kutatva. A legjobb arabica és a legjobb robusta kávék kombinációja egyedi tételeket eredményez. Minden egyes kávébab a maga élőhelyén egy sor nagyon különleges természeti körülmény eredménye, mint a földrajzi szélesség, a tengerszint feletti magasság, a talaj, a csapadékmennyiség és a hőmérséklet.
De a kávé végső soron az emberi alkotás eredménye is. A földet, minden kávécserjét, minden egyes kávébabot gondozó emberek szerepe alapvető fontosságú.
A Beira Douro-ban tiszteletben tartanak minden erőfeszítést, amelyet a nyers kávé pörkölt kávévá alakítása érdekében tesznek. Ez egy kényes folyamat, amely mesteri tudást igényel úgy a földeken, ahogy a pörkölőben is.
A pörkölés után a kávé viszonylag rövid ideig eltartható, mivel az aromás olajok a kávébab felszínére vándorolnak. A levegővel érintkezve a kávé oxidálódik és könnyen öregedésnek indul. Ezen a ponton a felhasznált csomagolás típusa döntő fontosságú. Ezért a kávét közvetlenül a pörkölés után technológiai szempontból leghatékonyabb csomagolásba töltik, hogy a kávé minden érzékszervi tulajdonságát megőrizze.