A borkészítési folyamatnak a lehető leggyorsabbnak kell lennie, anélkül, hogy a bogyók préselés előtt összetörnének.
A préselés után a bor 11°C-on hősokkon megy keresztül, hogy minden szennyeződést gyorsan dekantáljon. A teljes borkészítési folyamatot felügyelik, az erjedést 13°C-on szabályozott hőmérsékleten tartják, hogy garantálják a borok magas minőségét.
A következő hónapokban a bor rozsdamentes acél tartályokban érlelődik, finom seprővel, és havonta figyelik a mikrobiológiai fejlődését. Ebben a szakaszban a borász kiválasztja a legjobb tételt a "PATACÃO" palackozásához.
Az Avesso szőlőfajtából készült bor gyümölcsös eleganciájával és frissességével tűnik ki. Jelenleg a gyártási kapacitás körülbelül 10 000 palack. A borkészítéstől a palackozásig minden folyamat a pincészetben zajlik.
A pincészet a legjobbat kapja, amit a dűlő kínál, "a bor a dűlőben készül". A Casa das Margens minimális beavatkozása a borkészítésbe nemcsak a környezetbarátabb gyakorlatok érdekében történik, hanem a gondos kezelés a szőlőben rejlő lehetőségek maximális kihasználását szolgálja.