The owners of the family business of Monte da Colónia

Kollekció: Monte da Colónia

A Monte da Colónia családi gazdaságot 1980-ban alapította a gazdag alentejoi földeken, Vale de Seda településen a fiatal és vállalkozó szellemű házaspár: Manuel és Idalina Pereira.

pt
  Portugália

Ambíciózusan és lelkesen építették fel azt a családi vállalkozást, amelyre ma is olyan büszkék, és amely gyermekeik, António és Manuela Pereira kezei között továbbra is virágzik.

Mindig is olyan innovatív eljárásokat kerestek, amelyekkel képesek fenntarthatóan fejleszteni a gazdaságukat, amely az évek során mintegy 1000 hektárra nőtt. A gazdaságban olívaolajat, tartósított olajbogyót és borokat állítanak elő, valamint szarvasmarha- és juhtenyésztéssel foglalkoznak.

A régi hagyományos olajprést felváltotta a rendkívül korszerű hideg extrakciós malom, ahol jelenleg nemcsak a Monte da Colónia 100 hektáros olajfa ültetvényről származó olajbogyókat dolgozzák fel, hanem a környék más olívatermelőitől származó terményeket is.

Átlagosan 200-300 ezer liter olívaolajat állítanak elő szezononként, amelyeket különböző kiszerelésben értékesítenek. Az olajbogyót még a betakarítás napján gyorsan feldolgozzák, hogy csak magas minőségű termékeket kapjanak.

A Monte da Colónia olajfa ültetvényén különböző fajtákat termesztenek: 50% Cobrançosa, 40% Galega és 10% egyéb. A termésből az olívaolaj mellett hagyományos módon tartósított olajbogyó is készül amelyet a 250 g-ostól az 5 kg-os kiszerelésig különböző méretben árusítanak.

A szőlészeti-borászati tevékenység sikere kétségtelenül az egyik legnagyobb jutalom a család kemény munkájáért, amiért az elmúlt 20 év során számos kockázatot vállaltak, befektetettek és hittek a növekedés és az üzleti innováció folyamatában.

Pincészetükben minden szükséges eszközzel és berendezéssel rendelkeznek ahhoz, hogy boraik elkészítésének teljes folyamatát követni tudják. Mindig a legjobb minőségre törekednek, így évről évre erős, karakteres fehér- ás vörösborokat sikerül létrehozniuk.

A 20 hektárnyi szőlőültetvényen található fajták között megtalálható az Aragonez, Cabernet Sauvignon, Arinto, Alicante Bouschet, Castelão, Syrah, Trincadeira, Verdelho és Touriga Nacional; átlagosan 100 ezer liter vörösbort készítenek, több kategóriára osztva, a belépő kategóriától a colheira selecionada, syrah monovariety-n keresztül egészen a reserva kategóriáig.

Borászatukban évente 10 ezer liter fehérbor is készül - többek között az Arinto, Roupeiro fajtából, valamint 6 ezer liter rozé bort készítenek a Touriga Nacional fajtából.

A talaj, az éghajlat, a család és az alkalmazottak összefogása és elkötelezettsége, valamint Rui Vieira borász tudása együtt garantálja a Monte da Colónia borok sikerét és a fogyasztónak a garatált élményt.

Vissza a termelőkhöz