A Monte da Colónia olajfa ültetvényén különböző fajtákat termesztenek: 50% Cobrançosa, 40% Galega és 10% egyéb. A termésből az olívaolaj mellett hagyományos módon tartósított olajbogyó is készül amelyet a 250 g-ostól az 5 kg-os kiszerelésig különböző méretben árusítanak.
A szőlészeti-borászati tevékenység sikere kétségtelenül az egyik legnagyobb jutalom a család kemény munkájáért, amiért az elmúlt 20 év során számos kockázatot vállaltak, befektetettek és hittek a növekedés és az üzleti innováció folyamatában.
Pincészetükben minden szükséges eszközzel és berendezéssel rendelkeznek ahhoz, hogy boraik elkészítésének teljes folyamatát követni tudják. Mindig a legjobb minőségre törekednek, így évről évre erős, karakteres fehér- ás vörösborokat sikerül létrehozniuk.
A 20 hektárnyi szőlőültetvényen található fajták között megtalálható az Aragonez, Cabernet Sauvignon, Arinto, Alicante Bouschet, Castelão, Syrah, Trincadeira, Verdelho és Touriga Nacional; átlagosan 100 ezer liter vörösbort készítenek, több kategóriára osztva, a belépő kategóriától a colheira selecionada, syrah monovariety-n keresztül egészen a reserva kategóriáig.
Borászatukban évente 10 ezer liter fehérbor is készül - többek között az Arinto, Roupeiro fajtából, valamint 6 ezer liter rozé bort készítenek a Touriga Nacional fajtából.
A talaj, az éghajlat, a család és az alkalmazottak összefogása és elkötelezettsége, valamint Rui Vieira borász tudása együtt garantálja a Monte da Colónia borok sikerét és a fogyasztónak a garatált élményt.