Teresa Mate

Kollekció: Teresa Mate

A fenyőerdők és termékeny síkságok között fekvő kis kasztíliai városban, Pedrajas de San Estebanban működik a Teresa Mate családi vállalkozás, amely pörkölt és karamellizált dióféléivel és fenyőmagjaival a spanyol vidék igazi ízét testesíti meg.

es
  Spanyolország

A Teresa Mate családi vállalkozás közel fél évszázada működik és dolgozza fel a régió egyik legjellegzetesebb alapanyagát, a spanyol fenyőmagot. Az évek során a hagyományos pörkölési és karamellizálási technikák iránti szenvedélyük szélesebb választékot hozott létre, mely kibővült kézműves diófélékből, mandulából és kesuióból készült termékekkel, amely a mediterrán ízek gazdagságát ünnepli.

A Teresa Mate története egy egyszerű ötlettel kezdődött: megosztani a helyben termelt csonthéjasok autentikus ízét.

Az alapítók – akik egy, a fenyőerdőiről ismert régióból származnak – ötvözték a hagyományos mesterséget a legfinomabb, gondosan válogatott diófélékkel, és azokat olyan finomságokká alakították, amelyek sok türelemről, precizitásról és a helyi termékek iránti büszkeségről tanúskodnak.

A kis fenyőmag-műhely fokozatosan egy modern kézműves gyártóvá fejlődött, amely mindig hű maradt eredetéhez.

A Teresa Mate minden terméke ugyanazokat az alapelveket követi: tisztaság, egyensúly és az alapanyagok tisztelete. A mandulát, diót, pisztáciát és makadámdiót lassan pörkölik, hogy teljes aromájuk kibontakozhasson, természetes cukorral finoman karamellizálják, vagy finom fűszerekkel és zöldfűszerekkel ízesítik.

A cél egyszerű: minden dióféle természetes jellegét szeretnék kiemelni, hangsúlyozni, nem pedig elrejteni.

Termékeiket elegáns üvegedényekbe vagy műanyag tárolókba csomagolják, hogy mesterséges adalékok nélkül is megőrizzék frissességüket, így biztosítva, hogy az asztalára kerülő termékek ugyanolyan ízűek legyenek, mint az elkészítésük napján.

A márka büszkén viseli a „Tierra de Sabor” pecsétet – a Kasztília és León régió minőségi védjegyét – több nemzeti gasztronómiai vásáron is elismerték a kiváló kézműves termékeket.

Ezek a díjak az elkötelezettséget és a szakértelmet ünneplik, amelyek minden egyes szállítmány mögött állnak, amely elhagyja a műhelyüket.

Az aranybarnára pörkölt, cukorral és fahéjjal ízesített mandulától a kakukkfűvel vagy tengeri sóval ízesített sós változatokig minden termék a rusztikus egyszerűséget ötvözi a kifinomult ízvilággal. Tökéletesek baráti összejövetelekre, ajándékba, vagy hogy egy kis mediterrán napsütést csempésszenek a mindennapokba.

A Teresa Mate termékei többet jelentenek, mint egy gyártó vagy egy márka – egy táj, egy hagyomány és egy család elkötelezettségének elkötelezettsége a valódi ízek iránt.

Vissza a termelőkhöz