🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Kosár

Daniel Martins

Főoldal Termelőink Daniel Martins

Daniel harmadik generációs gazdálkodó, aki az észak-portugáliai Trás-os-Montes régióban, Alfândega da Fé környékén, 600 méterrel a tengerszint felett, csodálatos dombok között található családi birtokot gondozza.

Fiatal és energikus srác, aki folytatja a családi hagyományt, és kiváló olívaolajat készít a Trás-os-Montes-ra jellemző helyi fajtákból. Környezetvédelmi mérnöki egyetemi diplomával rendelkezik, ezért a környezettudatosság magától értetődő számára, míg az "organikus", "természetes" és "bio" nem csak divatos szavak számára, hanem küldetés.

"Kisfiú korom óta kapcsolatban állok a családi gazdasággal és az olívaolajjal, amely mindig is fontos eleme volt az ételeinknek. Számomra személyes kiteljesedés, hogy jelen lehetek minden olyan lépésnél, amely ezt az olívaolajat a fogyasztóhoz juttatja, hogy garantáljam, hogy ez egy igazi organikus termék, tiszta olívaolaj" - mondja.

Amikor először találkoztunk, azonnal látszott, hogy Daniel mennyire szenvedélyesen szereti a munkáját, a szülőföldjét, a gazdaságát és a termékeit.

A gazdaságot a nagyapja hozta létre majdnem 100 évvel ezelőtt, és az ültetvény felét 100 éves olajfák alkotják, míg a többi fa körülbelül 40 éves. Hagyományos olajbogyó-termesztési technikákat alkalmaznak; nincs intenzív ültetés. Daniel 10 évvel ezelőtt vette át a birtok vezetését, és minden idejét a gazdálkodásnak szenteli.

 

Nem használnak vegyszeres növényvédő szereket és műtrágyákat, sőt, a fák közötti területet vadon tartják, és különleges növényeket/virágokat vetnek, hogy segítsék a természetet táplálni és menedéket nyújtani más kis élőlényeknek (különösen a méheknek, de a kisemlősöknek is), és sok más előny mellett természetes módon segítenek a szárazság és az erózió ellen, valamint szabályozzák a talaj jellemzőit,

A farm példamutató környezetvédelmi gyakorlata hivatalos elismerést is eredményezett: egy független szervezet minden évben európai biogazdálkodási tanúsítványt ad olívaolajuknak és más termékeiknek.

A frissen szedett olajbogyót néhány órán belül egy modern malomban dolgozzák fel, hidegen (27 ºC alatti hőmérsékleten) sajtolják, majd palackozás előtt hőtől és fénytől védve, acél tartályokban tárolják.

Daniel két márkát hozott létre: A Facetas a birtok legmagasabb minőségű olajaiból készül, a Quinta da Serrinha pedig egy ugyancsak fantasztikus extra szűz olívaolaj, amely nagyobb kiszerelésben is kapható.

Díjnyertes Facetas bio extra szűz olívaolaja az egyik kedvencünk (és vásárlóinké is). Harmonikus, zöld, gyümölcsös íze van, némi gyógynövényes és fűszeres jegyekkel.

Az olívaolajok portugál fajták keverékei: negrinha de freixo, madural, verdeal és cobrançosa.

A Facetas márka gránátalmaecetet is kínál, amely tiszta bio gránátalmalé és anyaecet keverésével készül. Az eredmény finom rubinszínű nektár, amely nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy tartósítószert.

Használhatjuk salátákhoz vagy meleg ételekhez az íz fokozására vagy az édesebb összetevők kiegyensúlyozására. Tökéletes, ha a Facetas olívaolajjal együtt használjuk!

További termékek ettől a termelőtől: Daniel Martins