A teát április és október között szüretelik, a termesztés 100%-ban organikus, mivel a sziget éghajlata megakadályozza a Camellia sinensisre veszélyes kártevők túlélését.
Ezért nincs szükség gyomirtó, gombaölő vagy növényvédő szerekre. A Gorreana tea feldolgozásához használt elsődleges gépek brit eredetűek, a 19. századból és a 20. század elejéről származnak. A Gorreana teái ortodox módszerrel készülnek, amely a piacon igen keresett a jellegzetes íz és az antioxidánsok jobb megőrzése miatt.
A teát a Camellia sinensis, a Theaceae családba tartozó kis fa szárított leveleiből készítik. A betakarítás során a növény hajtásait akkor szedik le, amikor már három levelük van, amelyeket aztán különböző módszerekkel fekete, zöld vagy oolong teává dolgoznak fel.
A fekete tea előállításához a leveleket megfonnyasztják, összetekerik és részben összeroppantják. Ezután levegőnek teszik ki őket, és természetes oxidációs folyamaton mennek keresztül, mielőtt megszárítják őket.
A zöld tea esetében a leveleket a fonnyasztás után gőzzel sterilizálják, ami megakadályozza az oxidációt és megőrzi zöld színüket. Ez a Hysson-módszer néven ismert módszer tanninokban és antioxidánsokban gazdag teát eredményez.
A Sol Deli büszke arra, hogy képviselheti ezt a történelmi családi vállalkozást, és elhozhatja vásárlóinak Európa egyik legjobb minőségű teáját!