A termelők szóhasználata alapján a Parmigiano-Reggiano sajtot nem gyártják, hanem „készítik”.
Ma is ugyanúgy, mint nyolc évszázaddal ezelőtt, valódi alapanyagokból: csak a konzorcium által kijelölt területről származó friss tejből, és oltóanyagból, az ősi módszerekkel, a sajtkészítő mesterek bölcsességével.
Mi az alapvető különbség a valódi Parmigiano-Reggiano és a más eredetű hasonló sajtok között, amelyeket gyakran összemosnak a „grana” gyűjtőnévvel?
Az utóbbiak főként ipari sajtok, amelyeket nagy sajtüzemekben állítanak elő szabványosított módszerekkel és technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a feldolgozási költségek minimalizálását, de amelyek nem képesek megadni a terméknek azt a finom ízt és minőséget, amelyet csak a kézműves, szívvel végzett munka és a természetes és nagyon lassú érlelési folyamat tud létrehozni.
A Parmigiano-Reggiano egy olyan világban született, ahol az emberi munka, az ezeréves történelem, a hagyományok és a nagyra becsült és óvott föld együttesen egy utánozhatatlan sajtot eredményez.
A Latteria Nuova Mandrio büszke tagja a Parmigiano gyártók családjának, mi pedig a Sol Delinél büszkén hozzuk el ezt a sajtot mindenkinek, akik a hamisítatlan, eredeti parmezán ízére vágynak.