1950-ben a Nebrodi Nemzeti Parkban található festői Sant'Angelo di Brolo-ban, Gaetano Rifici - akit közeli hozzátartozói csakk Nonno Tanu néven ismertek, megnyitotta kis falusi hentesüzletét, és megkezdte saját, különleges termékének gyártását: ez volt a Salame S. Angelo.
1990-ben, majdnem fél évszázadnyi kemény munka után a vállalkozás és Nonno Tanu specialitásainak titkai a Caputo család új generációhoz kerültek. Anna és Salvatore új életet leheltek a vállalkozásba, ötvözve a modern élelmiszer-technológiát a hagyományos húsfeldolgozási eljárásokkal.
A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásának, az autentikus íznek és a kézműves munkának köszönhetően - minden egyes alapanyagot az ősi hagyományok szerint kézzel vágnak fel -, a család különleges terméke elnyerte a rangos PGI jelölést (oltalom alatt álló földrajzi jelzés), amely garantálja a Salame S. Angelo minőségét, eredetét, és amely a mai napig az egyetlen oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott szicíliai szalámi.
A több mint 70 éve működő Salumi Caputo ma a Salame S. Angelo PGI legfontosabb gyártója, a világ minden táján ismert és elismert.
Mindez a legújabb generáció, Michela és Gaetano Caputo elkötelezettségének is köszönhető, akik Nonno Tanu falusi hentesüzletének ősi know-how-ját és autentikus szicíliai ízvilágát örökölve irányítják a vállalat jövőjét.