Salumi Caputo

Kollekció: Salumi Caputo

A bőkezű föld, az ősi tudás és a falusi hagyományok. Ezek azok az egyszerű összetevők, amelyek elindították a Salumi Caputo családi vállalkozás történetét, amely több mint 70 évvel később is kiváló minőségű szalámit és húskészítményeket állít elő Sant'Angelo di Brolo-ban, az észak-szicíliai Nebrodi-hegység lejtőin.

it
  Olaszország

1950-ben a Nebrodi Nemzeti Parkban található festői Sant'Angelo di Brolo-ban, Gaetano Rifici - akit közeli hozzátartozói csakk Nonno Tanu néven ismertek, megnyitotta kis falusi hentesüzletét, és megkezdte saját, különleges termékének gyártását: ez volt a Salame S. Angelo.

1990-ben, majdnem fél évszázadnyi kemény munka után a vállalkozás és Nonno Tanu specialitásainak titkai a Caputo család új generációhoz kerültek. Anna és Salvatore új életet leheltek a vállalkozásba, ötvözve a modern élelmiszer-technológiát a hagyományos húsfeldolgozási eljárásokkal.

A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásának, az autentikus íznek és a kézműves munkának köszönhetően - minden egyes alapanyagot az ősi hagyományok szerint kézzel vágnak fel -, a család különleges terméke elnyerte a rangos PGI jelölést (oltalom alatt álló földrajzi jelzés), amely garantálja a Salame S. Angelo minőségét, eredetét, és amely a mai napig az egyetlen oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott szicíliai szalámi.

A több mint 70 éve működő Salumi Caputo ma a Salame S. Angelo PGI legfontosabb gyártója, a világ minden táján ismert és elismert.
Mindez a legújabb generáció, Michela és Gaetano Caputo elkötelezettségének is köszönhető, akik Nonno Tanu falusi hentesüzletének ősi know-how-ját és autentikus szicíliai ízvilágát örökölve irányítják a vállalat jövőjét.

A Salumi Caputo nemcsak a S. Angelo szalámit, de kiváló minőségű szicíliai pácolt hústermékeket is állít elő a családban generációról generációra öröklődő szakértő kézművességgel.

A 100%-ban olasz húsok, a gondosan kiválasztott nyersanyagok, a lassú fűszerezéssel járó időigényes munka, a hagyományos norciai késhegyes vágási technika, a a gyártás minden szakaszában jelen lévő minőségellenőrzés és a tökéletességre való törekvés erős személyiséget és összetéveszthetetlen ízt kölcsönöz minden Caputo terméknek, és a céget a világ minden táján elismert szicíliai márkává teszi.

A Salumi Caputo első osztályú húsokból dolgozik, amelyeket kézműves módszerrel dolgoznak fel ősi receptjek alapján. Egyes variánsokhoz tipikus helyi alapanyagokat, mint például pisztáciát adnak, majd lassan, természetes módon érlelnek.

A Salumi Caputo termékei egy igazi ízutazást kínálnak Szicíliába a múlt ízein és a szicíliai konyhaművészeten keresztül.

Vissza a termelőkhöz