A Meracinque az Olaszországban legnépszerűbb rizottó rizst, a Carnaroli Classico-t termeszti.
A „rizs királyaként” ismert Carnaroli a főzés során tökéletesen al dente marad, miközben keményítőjét felszabadítva krémes, mégis strukturált rizottót eredményez, amely jelentősen felülmúlja az Arborio vagy a Vialone Nano fajtákat.
A profi szakácsok és a ínyencek egyaránt nagyra értékelik konzisztenciáját és ízét. Ami a Meracinque Carnaroli rizsét még tovább emeli: 12 hónapos érlelés („invecchiato per un anno”), amely lehetővé teszi a szemek lassú keményedését, megőrizve a tápanyagtartalmukat és javítva a textúrát.
A rizsszemeket alacsony hőmérsékleten szárítják, így a szemek nem töredeznek és a nem alakulnak ki káros maradványok sem, így biztosítják a rizs maximális tisztaságát és az optimális főzési tulajdonságokat.
Saját magállományból dolgoznak, amely 100 %-ban minőségi tanúsítvánnyal rendelkező Carnaroli. A rizst vetésforgóban termesztik, minimális talajműveléssel és fenntartható ciklusokkal, megőrizve a talaj egészségét.
Teljesen komposztálható csomagolással dolgoznak, amely 90 nap alatt lebomlik, mikroműanyagok nélkül, lezárva a fenntartható körforgást a magtól a csomagolásig.
A Blockchain nyomonkövethetőség lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy pontosan megtekintsék, hol és hogyan termesztették, takarították be, dolgozták fel és csomagolták a rizst.
A Meracinque a hagyomány, az innováció, a fenntarthatóság és a női vezetés metszéspontjában áll. Egy modern, tudatos olasz családi márka megtestesítője: átlátható, környezetbarát és könyörtelenül minőségorientált. A rizsszemekben nemcsak a kiváló Carnaroli ízét érezheti, hanem öt nővér történetét és elkötelezettségét is, akik a kiválóságra és egy jobb jövőre törekednek. A rizottó szerelmeseinek és a komoly gasztronómia rajongóinak a Meracinque Carnaroli nem csak rizs – hanem egy kinyilatkoztatás.