Nem használnak vegyszeres növényvédő szereket és műtrágyákat, sőt, a fák közötti területet vadon tartják, és különleges növényeket/virágokat vetnek, hogy segítsék a természetet táplálni és menedéket nyújtani más kis élőlényeknek (különösen a méheknek, de a kisemlősöknek is), és sok más előny mellett természetes módon segítenek a szárazság és az erózió ellen, valamint szabályozzák a talaj jellemzőit.
A farm példamutató környezetvédelmi gyakorlata hivatalos elismerést is eredményezett: egy független szervezet minden évben európai biogazdálkodási tanúsítványt ad olívaolajuknak és más termékeiknek. A frissen szedett olajbogyót néhány órán belül egy modern malomban dolgozzák fel, hidegen (27 ºC alatti hőmérsékleten) sajtolják, majd palackozás előtt hőtől és fénytől védve, acél tartályokban tárolják.
Daniel két márkát hozott létre: A Facetas a birtok legmagasabb minőségű olajaiból készül, a Quinta da Serrinha pedig egy ugyancsak fantasztikus bio extra szűz olívaolaj, amely nagyobb kiszerelésben is kapható.
Díjnyertes Facetas bio extra szűz olívaolaja az egyik kedvencünk (és vásárlóinké is). Harmonikus, zöld, gyümölcsös íze van, némi gyógynövényes és fűszeres jegyekkel. Az olívaolajok portugál fajták keverékei: negrinha de freixo, madural, verdeal és cobrançosa.
A Facetas márka gránátalmaecetet is kínál, amely tiszta bio gránátalmalé és anyaecet keverésével készül. Az eredmény finom rubinszínű nektár, amely nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy tartósítószert. Használhatjuk salátákhoz vagy meleg ételekhez az íz fokozására vagy az édesebb összetevők kiegyensúlyozására. Tökéletes, ha a Facetas olívaolajjal együtt használjuk!