Frantoio Bianco

Kollekció: Frantoio Bianco

A Frantoio Bianco az észak-olaszországi Ligúria tartományban működő családi vállalkozás, amely hagyományos, a területre jellemző (pl. Taggiasca) olívaolaj, olívabogyók, konzerv különlegességek, szószok és egyéb ligúriai termékek készítésével foglalkozik. 

it
  Olaszország

Az öt generációra visszatekintő családi gazdaság az olajpréselés hagyományait ötvözi a korszerű minőség- és élelmiszerbiztonsági követelményekkel.

Az Impero folyó völgyében, Imperia tartományban található farmon több, mint 12 000 olajfát művelnek – köztük a híres Taggiasca fajtát –, meredek domboldalakon, ahol a talaj, a tengerparti klíma és a napsütés jellegzetes ligúr ízeket kölcsönöz.

Termékeik közé tartozik a messze földön híres taggiasca extra szűz olívaolaj és olívabogyók, a klasszikus, és földrajzi eredetvédettséggel rendelkező Pesto Genovese D.O.P., amely ebből a tartományból származik.

Fontos termékeik közé tartozik még a liúriai halászok fogásaiból származó tonhal, szardella, a regionális tésztaszószok, finom krémek és számos lokális különlegesség.

Céljuk, hogy a ligúr kulináris hagyományt tisztelettel ápolják, miközben innovatívak maradnak: saját családi gazdaságuk művelése során fontos számukra megőrizni az autentikus ízeket, és nagy odafigyeléssel kezelni minden termelési lépést – a kézi betakarítástól egészen a csomagolásig.

Termékeik különlegesek, mert valóban visszatükrözik Ligúria táját: a Taggiasca olajfák a meredek, köves domboldalakon teremnek; a különleges klíma finom aromákat ad a termékeknek; sok kézműves termékhez, szószokhoz helyi fűszernövényeket és generációkon át öröklött technikákat használ fel.

A Frantoio Bianco termékeit számos regionális és országos versenyen is elismerték: a Liguria Food Awards 2024-en megnyerték a Fine Food kategóriát, valamint több aranyérmet kapott a Taggiasca olívaolajaik és olajbogyók, valamint azokból készült termékek. Talán ennél is büszkébbek, hogy megnyerték a Pesto Genovese versenyt is, ami a pesto őshazájában igen nagy szó.

Ezért a Frantoio Bianco nem csupán a ligúr talajban gyökerezik, hanem aktívan része a régió íz-kultúrájának és mezőgazdasági hagyományainak.

Minden üveggel és palackkal egy darabka Ligúrát visznek az asztalunkra.

Vissza a termelőkhöz