🦊 FOXPOST szállítás országosan 890 Forint! 15 000 forinttól INGYENES! 📦

Kosár

Conservas Artesanas Rosara

A Conservas Artesanas Rosara egy családi vállalkozás, amelyet 1986-ban alapítottak az észak-spanyolországi Ribera Navarra szívében. Az Ebro folyó termékeny partján a kedvező éghajlatnak köszönhetően messze földön híres, ízletes zöldségek teremnek.

Az 1986-os alapítás óta a Rosara legfontosabb célja, hogy minőségi tartósított élelmiszereket kínáljon a fogyasztóknak. A legjobb, elismert termőhelyekről származó és eredetmegjelöléssel rendelkező zöldségeket használják fel, mint például a navarrai spárga vagy a lodosai piquillo paprika. És természetesen elkötelezettek a gondos kézműves termelés mellett, mindazzal együtt, amit ez magában foglal: kézzel történő hámozás, tartósítószerek és színezőanyagok nélküli gyártási folyamat, bükkfán grillezés, stb.

A jó ízlés és a gasztronómia iránti szeretet fontos tényező a Rosaránál. Konyhájuk számos ízletes ételt kínál különböző kategóriákban, mint például a helyi sajttal vagy homárral  töltött piquillo paprika vagy a Torta del Casar krém. A Rosara termékeinek egy részét őseik hagyományos receptjei alapján készítik, míg más termékek a szakembereik innovációjából születnek.

Nem elég kiválasztani a legjobb alapanyagokat, amit a navarrai földek kínálnak, nagyon fontos odafigyelni a gyártási folyamatokra is. Ezért készítik termékeiket kézműves módon, mindig a legjobb eredményre törekedve.

Elkötelezettek a kiváló minőségű termékek gyártása iránt, ezt a törekvésüket számos díjjal jutalmazták: Coq d'Or (Guide des Gourmands),  Shopping Presse (2009 Gourmet Food & Wine Selection by SIAL), International Trophy for Quality, a Gold Trophy for Commercial Prestige, International Business Master, International Gold Star for Quality, Gold Trophy for Food & Beverage, mindez csak néhány azok közül a díjak közül, amelyek a Rosara élelmiszeripari kiválóság iránti elkötelezettségét igazolják.

A Rosara termékek sikerének titka kétségtelenül a kisüzemi készítésben rejlik. A piquillo paprikát például bükkfán grillezik, majd kézzel, víz nélkül hámozzák meg, hogy megőrizze kiváló ízeit.

A Rosara kézműves eljárásának másik fontos része, hogy nem adnak semmilyen tartósítószert, színezéket, keményítőt, keményítőt vagy stabilizátort a termékeikhez, amelyek ronthatnák azok autentikus ízét.

EREDETVÉDETT TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSA

NAVARRAI SPÁRGA

A navarrai fehér spárga elegáns és ízzel teli gasztronómiai luxus: selymes és fényes, az Ebro-völgy (Navarra, Aragónia és Rioja) ültetvényeiből származó valódi különlegesség. Az eredetmegjelölés által biztosított garanciával kerülnek a piacra, amely a minőséget tanúsító pecséttel védi. A Rosara is rendelkezik ezzel a minőségi pecséttel, amely tanúsítja, hogy spárgája a "Navarrai spárga" eredettvédettsége alatt áll.

LODOSA, PIQUILLO PAPRIKA

A jellegzetes íze miatt nagyra becsült piquillo paprika Lodosában őshonos, de termesztése azóta a közeli településeken is elterjedt, mint például Andosilla, Mendavia, Cárcar környékén. A lodosai piquillo paprika csak a "Consejo Regulador de la Denominación de Origen del Pimiento del Piquillo de Lodosa" által nyilvántartásba vett gazdaságokból származhat, amely ellenőrzi a paprika megfelelő feldolgozását.

Közvetlen lángon (fa, faszén) kell pörkölni (a Rosaránál bükkfán sütik), kézzel kell hámozni, és nem szabad vízben vagy bármilyen más, a termés ízét rontó folyadékban lemosni.

TUDELA ARTICSÓKA

Az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (DOP) a Tudela articsóka termesztésére vonatkozik a Ribera Navarra régióban található 33 településen, amelyek közül az egyik (Andosilla) a Rosara üzeme melletti található. A tudelai articsóka a "Blanca de Tudela" fajtából származik, és a kerekded formáról, valamint az articsóka tetején található gödröcskéről ismerhető fel, mivel a levelek nem fedik be teljesen az articsókát. A Conservas Artesanas Rosara a legjobb tudelai articsókákat választja ki, és hagyományos módon készíti el, így természetes és ízletes terméket kapunk, amely különlegesen finom és nem rendelkezik a piacon kapható konzerv articsókák savas, "citromos" ízével.

FABA ASTURIANA

Ez az oltalom alatt álló földrajzi jelzés kizárólag a Phaseolus Vulgaris, L. fajhoz tartozó, az Asztúriai Hercegség Autonóm Közösség területén termesztett, hagyományos "Granja Asturiana" fajtájú szárított babra vonatkozik. A Fabas Asturiana nagy méretű, rendkívül zsenge, a héja egyáltalán nem érezhető, és páratlan ízű, gasztronómiai kincs. A legjobb Fabas bab, a legjobb asztúriai chorizo és hurka felhasználásával a Rosara kézzel készített fabada-t készít (ez a környéken szinte nemzeti eledel), amely autentikus és ízletes ízének köszönhetően elrepít a gyönyörű asztúriai tájakra.

TORTA DEL CASAR

A Torta del Casar oltalom alatt álló eredetmegjelölés az Extremadura Cáceres körzetében található, ellenőrzött állattartó gazdaságokból származó, nyers juhtejből és növényi oltóanyaggal készült sajtokra vonatkozik. A különösen Llanos de Cáceres, Sierra de Fuentes és Montánchez régiókban készülő Torta del Casar félkemény héjú, nagyon krémes állagú sajt. A növényi oltóanyag felhasználásának köszönhetően tejsavas és növényi aromákkal, valamint intenzív ízzel rendelkezik. A Rosara a legjobb Tortas del Casar sajtból készült krémmel készíti a Torta del Casar sajt mousse-t, amely egy ízletes, eredetmegjelöléssel ellátott, igazán különleges krém.

További termékek termelőtől Conservas Artesanas Rosara