Orecchiette al sugo recept
Az orecchiette tészta egyik legelterjedtebb felhasználási módja, különösen a Salento régióban az orecchiette paradicsomszószban.
Rendkívül egyszerű, kényelmes, gyors, de megfelelő hozzávalók felhasználása esetén ízletes és izgalmas étel, amely kevesebb, mint 15 perc alatt elkészíthető.
A webshopunkban kapható Pizzutello paradicsomszósz azonnal felhasználható, további ízesítést nem igényel, így nem csak kivételesen finom, de praktikus is!
Ha mégis saját paradicsomszószt szeretnél készíteni, a lenti receptben megtalálod.
Hozzávalók:
250 g Orecchiette
1 üveg Pizzutello paradicsomszósz (felhasználásra kész)
Parmezán sajt (ízlés szerint)
Saját készítésű szósz esetén:
- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1/4 vöröshagyma vagy 1 salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika (elhagyható)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 csipet oregano
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Tegyünk fel forrni 3 liter egyhén sós vizet a tészátnak.
A szósz elkészítéséhez egy serpenyőben enyhén hevítsük fel az extra szűz olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az apróra vágott chilipaprikát, és 3-4 perc alatt óvatosan pirítsuk meg.
Ezután adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, melyet kézzel összetörtünk vagy vagy késsel apróra vágtunk. Adjuk hozzá az oregánót és a kívánt mennyiségű sót, és főzzük a szószt lassan 10-15 percig, szükség esetén kevés tésztafőző vizet adva hozzá.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson található instrukciók alapján al dentére, majd keverjük össze a paradicsomszósszal és azonnal, forrón tálaljuk.
A tetejét szórjuk meg ízlés szerint frissen reszelt parmezánnal.
Boun appetito!