🦊 A FOXPOST szállítás 15 000 forint felett INGYENES az egész országban! 📦

Shopping Cart

Orecchiette al sugo recept

Home Our Recipes Orecchiette al sugo recept
orecchiette/ paradicsomszósz

Orecchiette al sugo recept

July 2, 2024 By Sol Deli

Az orecchiette tészta egyik legelterjedtebb felhasználási módja, különösen a Salento régióban az orecchiette paradicsomszószban.

Rendkívül egyszerű, kényelmes, gyors, de megfelelő hozzávalók felhasználása esetén ízletes és izgalmas étel, amely kevesebb, mint 15 perc alatt elkészíthető.

A webshopunkban kapható Pizzutello paradicsomszósz azonnal felhasználható, további ízesítést nem igényel, így nem csak kivételesen finom, de praktikus is!

Ha mégis saját paradicsomszószt szeretnél készíteni, a lenti receptben megtalálod.

Hozzávalók:

250 g Orecchiette
1 üveg Pizzutello paradicsomszósz (felhasználásra kész)
Parmezán sajt (ízlés szerint)

Saját készítésű szósz esetén:

- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1/4 vöröshagyma vagy 1 salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika (elhagyható)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 csipet oregano
- ízlés szerint só

Elkészítés:

Tegyünk fel forrni 3 liter egyhén sós vizet a tészátnak.

A szósz elkészítéséhez egy serpenyőben enyhén hevítsük fel az extra szűz olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az apróra vágott chilipaprikát, és 3-4 perc alatt óvatosan pirítsuk meg.

Ezután adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, melyet kézzel összetörtünk vagy  vagy késsel apróra vágtunk. Adjuk hozzá az oregánót és a kívánt mennyiségű sót, és főzzük a szószt lassan 10-15 percig, szükség esetén kevés tésztafőző vizet adva hozzá.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson található instrukciók alapján al dentére, majd keverjük össze a paradicsomszósszal és azonnal, forrón tálaljuk.

A tetejét szórjuk meg ízlés szerint frissen reszelt parmezánnal.

Boun appetito!