A leghíresebb tésztafajtájuk a Maccheroncini di Campofilone - ez Marche tartomány egyik legértékesebb gasztronómiai kincse, egy hagyományos tojásos tészta, amely eredete az 1400-as évek elejére nyúlik vissza. Nem meglepő, hogy elnyerte a PGI (oltalom alatt álló földrajzi jelzés) védettséget.
Hogyan került kapcsolatba a Marcozzi család a tésztagyártással?
Hadd meséljék el saját szavaikkal:
„Emlékszünk, amikor a konyhába lépbe szinte tapintani lehetett a melegséget és a gondoskodást. Volt idő, amikor a háziasszonyok korán keltek, hogy sokadszorra is megismételjék az egyszerű, de kézügyességet igénylő rituálét.
Amikor Adelina nagymamánk durva és szakértő kezével gyúrta össze a durumbúzalisztet és a tojást. Fából készült sodrófával addig nyújtotta a tésztát, amíg vékony, puha, aranyszínű lapokat nem kapott. Ezután ezeket az aranyszínű lapokat pamutkendőn hagyta pihenni, majd a lapokat nagyon vékony szálakra vágta, amelyek - közelebbről nézve - „angyalhajnak” tűntek, és egy szellős helyiségben hagyta a tésztát megszáradni. Ez volt a híres „vasárnapi tészta”: a Maccheroncini di Campofilone”.
Persze eljön az a pillanat, amikor a mesterséget át kell adni a következő generációnak. Így volt ez a Marcozzi család esetében is.
Három testvér - Gabriele, Barbara és Attilio - szenvedélyesen szerették szülőföldjük leghíresebb termékét és megtanulták a campofilonei tojásos tészta készítésének mesterségét, tovább őrizve Adelina nagymama titkait.
Innen csak egy rövid lépés voltaz első Marcozzi kézműves műhely megnyitásáig. Az értő közönség körében aratott siker arra ösztönözte a családot, hogy új szintre emelje a vállalkozást.
Így született meg a Marcozzi di Campofilone üzem és márka: egy modern vállalkozás, ahol a gondos kézművességet ötvözik a fejlett technológiával. Egy olyan vállalkozás, amely lépést tart a fogyasztók új igényeivel, a specialitások egyre bővülő választékával.