EREDETVÉDETT TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSA NAVARRAI SPÁRGA
A navarrai fehér spárga elegáns és ízzel teli gasztronómiai luxus: selymes és fényes, az Ebro-völgy (Navarra, Aragónia és Rioja) ültetvényeiből származó valódi különlegesség.
Az eredetmegjelölés által biztosított garanciával kerülnek a piacra, amely a minőséget tanúsító pecséttel védi. A Rosara is rendelkezik ezzel a minőségi pecséttel, amely tanúsítja, hogy spárgája a "Navarrai spárga" eredettvédettsége alatt áll.
LODOSA, PIQUILLO PAPRIKA
A jellegzetes íze miatt nagyra becsült piquillo paprika Lodosában őshonos, de termesztése azóta a közeli településeken is elterjedt, mint például Andosilla, Mendavia, Cárcar környékén. A lodosai piquillo paprika csak a "Consejo Regulador de la Denominación de Origen del Pimiento del Piquillo de Lodosa" által nyilvántartásba vett gazdaságokból származhat, amely ellenőrzi a paprika megfelelő feldolgozását.
Közvetlen lángon (fa, faszén) kell pörkölni (a Rosaránál bükkfán grillezik), kézzel kell hámozni, és nem szabad vízben vagy bármilyen más, a termés ízét elrontó folyadékban lemosni.
TUDELA ARTICSÓKA
Az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (DOP) a Tudela articsóka termesztésére vonatkozik a Ribera Navarra régióban található 33 településen, amelyek közül az egyik (Andosilla) a Rosara üzeme melletti található. A tudelai articsóka a "Blanca de Tudela" fajtából származik, és a kerekded formáról, valamint az articsóka tetején található gödröcskéről ismerhető fel, mivel a levelek nem fedik be teljesen az articsókát.
A Conservas Artesanas Rosara a legjobb tudelai articsókákat választja ki, és hagyományos módon készíti el, így természetes és ízletes terméket kapunk, amely különlegesen finom és nem rendelkezik a piacon kapható konzerv articsókák savas, "citromos" ízével.
FABA ASTURIANA
Ez az oltalom alatt álló földrajzi jelzés kizárólag a Phaseolus Vulgaris, L. fajhoz tartozó, az Asztúriai Hercegség Autonóm Közösség területén termesztett, hagyományos "Granja Asturiana" fajtájú szárított babra vonatkozik. A Fabas Asturiana nagy méretű, rendkívül zsenge, a héja egyáltalán nem érezhető, és páratlan ízű, gasztronómiai kincs.
A legjobb Fabas bab, a legjobb asztúriai chorizo és hurka felhasználásával a Rosara kézzel készített fabada-t készít (ez a környéken szinte nemzeti eledel), amely autentikus és ízletes ízének köszönhetően elrepít a gyönyörű asztúriai tájakra.
TORTA DEL CASAR
A Torta del Casar oltalom alatt álló eredetmegjelölés az Extremadura Cáceres körzetében található, ellenőrzött állattartó gazdaságokból származó, nyers juhtejből és növényi oltóanyaggal készült sajtokra vonatkozik. A különösen Llanos de Cáceres, Sierra de Fuentes és Montánchez régiókban készülő Torta del Casar félkemény héjú, nagyon krémes állagú sajt.
A növényi oltóanyag felhasználásának köszönhetően tejsavas és növényi aromákkal, valamint intenzív ízzel rendelkezik. A Rosara a legjobb Tortas del Casar sajtból készült krémmel készíti a Torta del Casar sajt mousse-t, amely egy ízletes, eredetmegjelöléssel ellátott, igazán különleges krém.