
Collection: Corcuera
A Quesos Corcuera sajtkészítő vállalkozást 1947-ben alapította Eusebio Corcuera Gómez és Julia Sánchez de Pedro a Toledo városához közel fekvő La Puebla de Montalbán településen. A családi tulajdonban lévő spanyol sajtgyártó cég manchego sajt, kecskesajt és vegyes tejből készült sajtok készítésére specializálódott.

A vállalkozást, amely folyamatos fejlődésen megy keresztül, gyermekeik vitték tovább, Ramón, Carlos és Carmen Corcuera csatlakoztak a családi vállalkozáshoz, majd megtartva a családi cég értékeit, a modern fogyasztói igényekhez is alkalmazkodva alakították át.
A Quesos Corcuera legfontosabb terméke az eredetvédett Manchego juhsajt, melynek széles választékát kínálja és amely a „QUESO MANCHEGO” eredetmegjelölést szabályozó tanács védelme alatt áll.
Az földrajzi eredetmegjelölés (D.O.P.) minőségi és garanciális pecsétje alatt a Corcuera termékei a Manchego sajtágazatban referenciaértéknek számítanak.
Sajtjaik gyártása során a legmodernebb technológiát alkalmazzák, ugyanakkor megőrzik azokat a hagyományos elemeket is, amelyek a sajtot a La Mancha kultúra jellegzetes termékévé tették.
Termékválasztékukat folyamatosan fejlesztik, mindig tiszteletben tartva a hagyományokat, így ma már a manchego sajtok mellet egyéb sajtokat is gyártanak, melyek több nezetközi díjat is hoztak készítőiknek.
A cég zászlóshajó terméke természetesen a manchegoé, amely kiemelt helyet foglal el a spanyol konyhában, különösen a La Mancha régióban. Nemcsak finom ízéért és állagáért, hanem kulturális jelentőségéért és a spanyol kulináris hagyományokban való mély gyökereiért is nagyra értékelik.
A Manchego sajt kizárólag - a régióban honos - Manchega juhtejből készül, ami egyedülálló érzékszervi tulajdonságokat kölcsönöz neki és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (D.O.P) rendelkezik. Préselési eljárásának köszönhetően kemény, tömör állagú.

A Manchego sajtnak különböző fajtái vannak, mindegyiknek megvan a maga egyedi íze, állaga és érlelési jellemzői. Önállóan, La Mancha vörösborral vagy különböző hagyományos ételekhez is fogyasztható.
A Manchego sajt különböző változata az érlelési folyamat alapján kerülnek meghatározásra.
A lágy Manchego mindössze 2-3 hónapig érlelődik, ami krémes, sima állagot és finom, enyhén édes ízt kölcsönöz neki.
A 3-6 hónapig érlelt, félig érlelt Manchego a lágy és az érett sajtok közötti egyensúlyt kínálja, halványsárga színnel és enyhe, de ízletes karakterrel.
A legalább 6 hónapig érlelt kemény Manchego keményebb állagú, intenzív, jellegzetes ízű, finom fűszeres kesernyésséggel.
A legerőteljesebb változat a hosszan érlelt Manchego, amely több mint 12 hónapig érlelődik, így mély, komplex ízű, kemény, tömör állagú, apró kalciumkristályokkal, amelyek kellemes ropogósságot adnak neki.
A Manchego sajt hivatalos szabályozás és védelem alatt áll a védett eredetmegjelölés (D.O.P) révén. Ez a tanúsítás garantálja, hogy a sajt a szigorú minőségi előírásoknak megfelelően készült, és megfelel a gyártására és jellemzőire vonatkozó speciális követelményeknek. A Manchego sajt szabályozó tanács felel ezeknek a szabványoknak való megfelelés biztosításáért, garantálva a termék eredetiségét és minőségét. Felelős továbbá a Manchego sajt tanúsításáért és dokumentálásáért, valamint a D.O.P. által megállapított követelményeknek megfelelő sajtok számára a számozott címke kiadásáért.

Products from Corcuera
Choose from the high quality products of Corcuera straight from the beautiful lands of Spain where small producers follow traditional craftsmanship.